כימו כמניעה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

19/07/2015 | 19:10 | מאת: מילי אפיה

חליתי בסרטן צוואר הרחם לפני שנה. סיימתי 30 הקרנות 6 כימו ו3 ברכיטרפיה במיחה אחת סיוט. ועכשיו הוא חזר. בבית שחי ובחזה. מחר יקחו ביופסיה וכבר הכינו אותי שאצטרך כימו והקרנות שהיו קלות יותר מהסיוט משנה שעברה. לפני שיצאתי ביקשה האונקולוגית שלי שאקח עוד דיעה כי היא מספרת.לי שיש כאלו שממליצים בנוסף לפרוטוקול שהיא הציעה (הקרנות וכימו נקודתי) לעבור עוד סידרה של כימו לכל הגוף למניעה. זאת מכיון שהסרטן שלי חזר וגם הפעם מעורבות בלוטות. ובלוטות זה בעצם מילה מעודנת לגרורות? אז מה הייתם עושים?

21/07/2015 | 12:01 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מילי אין ספק שאת צודקת - כאשר מדובר על חזרה בבית החזה ברור שמדובר בגרורות. שאלתך לא ברורה לי - אין כזה דבר "כימו נקודתי" ולא ברור לאיזה אתר מתוכננת ההקרנה. לדעתי דווקא טיפול כימותרפי יהיה יעיל במקרה שלך. נראה לי שכדאי להתעמק בכל הפרטים והפורום, אשר מתוכנן לשאלות כלליות בלבד, לא יכול לתת לך תשובה מעמיקה כפי שנדרש. אני ממליצה לבקש מהאונקולוגית שלך להציג את המקרה שלך בישיבת צוות שלה וכך תקבלי התייחסות של אונקולוגים נוספים לשאלת הטיפול האופטימלי עבורך. בהצלחה

מנהל פורום סרטן השד