שחלות וניתוח כריתה ושחזור שדיים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/07/2015 | 16:37 | מאת: אורלי

היי לכולן, אני בת 40 נשאית הגן , אמי נשאית ואובחנה לאחרונה עם סרטן השד . אני כרגע לפני ניתוח שחלות. רציתי לדעת מה אתן חושבות על לקיחת פרוגסטרון בנוסף לאסטרוגן לאחר הניתוח? הרופא ממליץ רק על אסטרוגן אבל לפי מה שקראתי על אנגלינה גולי היא עם התקן שמשחרר פרוגסטרון בנוסף למדבקת שחרור אסטרוגן. בנוסף, איך מרגישים לאחר הניתוח? המלצות? האם מרגישים שינוי משמעותי בהרגשה או במראה? אני גם לפני הניתוח חזה כרגע בבירורים. שמעתי על ערן בר מאיר, האם מישהי כאן יכולה להמליץ עליו? איך עובד עניין התשלום לרופאים בניתוח כריתה ושחזור, כאשר אין לי אף ביטוח בריאות פרטי מלבד המכבי שלי - המשלים? האם כשאני בוחרת ברופא באופן פרטי כל התשלום הוא ממני או שיש השתתפות של הקופה? תודה, אורלי

10/07/2015 | 19:24 | מאת: אנה גולדברט

אורלי שלום, החלק הראשון של שאלתך הינו רפואי ושלחתי אותו למומחה בתחום. לגבי החלק השני, מקווה שנשות הפורום יוכלו לענות לך. תוכלי גם לפנות לעו"ד של העמותה - הדס סננט המרכזת את הפרויקט "הגנה על זכויות החולה" ולשאול אותה כל שאלה בנושא. בברכה, אנה

11/07/2015 | 09:41 | מאת: פרופ' אילן כהן

לפי המחקרים מותר לקחת ורצוי לקחת הורמונים לגיל המעבר לאחר כריתת שחלות אצל נשים נשאיות של BRCA. כמובו שניתן לשלב או כדורים או מדבקות שמכילות גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון או לחילופין כדורים או מדבקות של אסטרוגן בשילוב עם מירנה.. עם מירנה ההגנה הפרוגסטטיבית על רירית הרחם היא רק ברחם הוא לא מגיע לדם. השילוב עם מירנה עדיף כי אז אין חשיפה סיסטמית לפרוגסטרון וזה עדיף כי לפרוגסטרון יש השפעה לא רצוייה על השדיים.

מנהל פורום סרטן השד