ממצאים בבדיקת אולטראסאונד שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/06/2015 | 13:37 | מאת: גלית

אני בת 44. בבדיקת US שד שגרתית שנתית נמצאו 4 ציסטות (חלקן ותיקות, הגדולה ביותר בקוטר 0.7ס"מ), גוש היפואקוגני ללא שינוי מהשנה שעברה וגוש חדש עם הסתיידויות גסות ואקוגניות מעורבת - יכול להתאים להסתיידות גסה. שני הגושים בקוטר 0.6ס"מ אובליים ומוגדרים. לכל הממצאים מוגדר BIRADS2 כלומר ברור לי שהממצאים שפירים אבל אני חוששת לגבי העתיד. מה משמעות הגושים עם ההסתיידויות? האם הם עלולים להפוך בעתיד ללא-שפירים? האם יש דרך (תזונה, אורח חיים) למנוע הופעת גושים כאלה? כנ"ל לגבי הציסטות. תודה, גלית

27/06/2015 | 23:09 | מאת: פרופ' משה שבתאי

שלום רב. את צריכה להתייעץ עם כירורג השד שלך. הממצא החדש עם הסתיידויות גסות הינו שפיר קרוב לודאי אך צריך להחליט על פי אופי הממצא אם לא כדאי לבדוק אותו עי ביופסית מחט. זאת לאור העובדה שהממצא לא נראה בבדיקה קודמת. ובלי קשר גושים שפירים (מוכחים) לא הופכים לסרטן. בברכה

מנהל פורום סרטן השד