ההבדל בין מחלה גנטית למחלה עם מרכיב גנטי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

29/04/2015 | 18:29 | מאת: צילה

מה ההבדל בין מחלה גנטית לבין מחלה עם מרכיב גנטי? האם זה לא אותו דבר? והאם בסרטן שד גם יש מחלה גנטית וגם מחלה עם מרכיב גנטי?

01/05/2015 | 23:49 | מאת: ד"ר עודד אולשה

צילה שלום, אינני יכול לענות לשאלתך בלי להבין את ההקשר. מחלה גנטית היא מחלה שעוברת בתורשה מהורה לצאצאיו ומוכתב בגנים של הצאצא, כמו סרטן שד תותרשתי. מחלות עם מרכיב גנטי הן מחלות בהן המבנה הגנטי משחק תפקיד חלקי (גדול או קטן) אך גם לסביבה יש השפעה על התפתחות המחלה. לדוגמא התפחות של מחלת לב יכולה להיות תלוייה גם באינטרקציה בין מספר גנים וגם בהשפעת הסביבה - למשל עישון. אני מקווה שעניתי על השאלה לשביעות רצונך. בברכה, דר אולשה

מנהל פורום סרטן השד