תוצאות PET-CT

דיון מתוך פורום  סרטן השד

26/02/2015 | 11:33 | מאת: אילנה

שלום בת 37,עברתי ניתוח להוצאת הגידול+ 2 בלוטות הזקיף נמצאו תקינות, פתולוגיה- IDC 2.0 CM L/N 0/2 גידול T1CN0 TRIPEL NEG כשבועיים וחצי אחרי הניתוח עברתי pet ct התוצאות מראות חשד: קליטת יתר בלימפה בlevel 2 בבית שחי ימין חשוד כקשר לימפה המעורב במחלה השאתית.קיימת גם קליטת יתר בטפולה השמאלית אולם אין בכל כדי להעיד בבטחון על מעורבות שאתית,מומלצת קורלציה קלינית ושקילת המשך עם בדיקת סמנים. מה ההמלצה במקרה הנל,מזה קורלציה קלינית? האם יש עוד בדיקות שניתן לעשות כדי לקבל רמת ודאות גבוהה יותר? תודה

01/03/2015 | 20:57 | מאת: ד"ר עודד אולשה

אילנה שלום את בוודאי נמצאת בבדיקות אצל אונקולוג ועדיף שהאונקולוג ימשיך את הבירור אם צריך. בדיקת ה- PET CT היא בדיקה מאד רגישה וכל מטופל שעובר את הבדיקה צריך לדעת שיתכנו ממצאים בלי משמעות למחלה שמטפלים בה. לפי מה שכתוב בפנייתך יש ממצא לא חד משמאי בתפולה (אזור השחלות) וממצא ב"גן הניקוז הלימפטי של השד המנותח. לגבי השחלות ישנם ממצאים לא משמעותיים שיכולים לגרום לקליטת החומר והאונקולוג (או מי שהזמין את הבדיקה) צריך לקבוע צורך בבירור נוסף. בקשר לבלוטה בבית השחי אנו יודעים שבכ- 10% מהניתוחים ישנם גרורות בבלוטות לימפה שלא מתגלים. למרות זאת שיעור החזרות של גידולים בבית השחי הוא פחות מ- 1%. בלאו הכי תקבלי הקרנות לבית השחי לאחר הממצא הנ"ל, וככל הנראה גם תקבלי טיפול כימותרפי, שיכולים להעלים גרורה בבלוטה בבית השחי. מה שלא יהיה עדיין מי שהזמין את הבדיקה צריך לקבוע אם צריך פעולה נוספת כלשהי. בברכת בריאות שלימה ד"ר עודד אולשה

מנהל פורום סרטן השד