חזרת הזכרון אחרי טיפולי כימותירפיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/04/2013 | 03:25 | מאת: אורנה

האם הזיכרון חוזר אופן מושלם אחרי טיפולי כימותרפיה AC וטקסול. אני חצי שנה עם תום הטיפולים ומרגישה לקונות ש ל אבדן זכרון. תודה על התשובה.

14/04/2013 | 17:33 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

אורנה שלום מחקרים חדשים מראים שהפגיעה הקוגנטיבית בעקבות כימותרפיה הנה פחות משמעותית ממה ששערו תחילה ומדובר יותר בהאטה בתפקוד החשיבתי. מאידך הבעיה יכולה להימשך ואין הבטחה להחלמה מלאה, בדרך כלל לוקח עד שנה. מספר מחקרים קטנים הראו שאימון קוגניטיבי- דרך תוכנות מחשב, תרגילי חשיבה, מדיטציה וכו- יכולים לתרום לשיפור

מנהל פורום סרטן השד