חוסר ודאות הורגת...

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/07/2009 | 15:07 | מאת: נורית

אני שבועיים לאחר כריתה של שד ימין. גוש בגודל 7 ס"מ + 3 בלוטות נגועות מתוך 7 שהוצאו. HER2שלילי 75% פרוגסטרון ואסתרוגן. כמה טיפולים כימוטרפים עלי לעבור??? איזה סוג? אני בהיסטריה מנשירת השיער!!! פגישה עם אונקולוג רק בשבוע הבא!!! האם אפשר לקבל כיוון??????? חוסר הידיעה מה הולך לקרות הוא נוראי!!!!!!!!

08/07/2009 | 16:53 | מאת: לנורית

הפחד שלך מאד טיבעי. כל חוסר וודאות משגעת בטח כשמדובר במחלה כמו זו. קשה לענות לך באופן אחראי גם לרופאים עצמם בפורם בלי לראות את הפתלוגיה של הגידול שהוצא ולדעת עוד פרטים כמו גילך . בגדול תיצטרכי כימותרפיה בטח לא פחות מ6 טיפולים. כן השיער נושר אבל גם לזה יש פתרונות לא רעים היום-כמו פאות משיער טיבעי שמי שלא יודע פשוט לא מנחש שיש לך פאה על הראש. את בתחלתו של מסע ארוך ולא פשוט-אבל בהחלט אפשרי. יכולה לספר לך שהייתי שם לפני כשנה וחצי,והיום אני במקום אחר,מתפקדת לחלוטין רגיל ובשגרה ברוכה. קחי אוויר- זה אפשרי ,ויש כאן המון בנות שעברו את מה שאת עוברת והן בחזרה עם חיוך. כולנו כאן לשמוע,לסייע,לתמוך מאחלת לך שיעבור בקלות ככל הניתן ובמהירות אדוה

08/07/2009 | 20:11 | מאת: מעודדת

הי נורית .אני לא רופאה אלא מחלימה. אני מבינה את הרגשתך אבל את חייבת להבין שהטיפול במחלה אורך מעל חצי שנה, ויש לו מס' שלבים. עלייך ראשית להאושש מהניתוח ואחכ לקבל מהרופאה פרוטוקול טיפולי, מסודר . מציעה לקחת איתך עוד אדם לפגישה עם הרופא. כי לא תמיד זוכרים הכל ולא מספיקים לרשום הכל (תקחי איתך מחברת ותתעדי דברים שהרופא אומר כי אח"כ, מנסיון, יוצאים מבולבלים מרוב מידע ופרטים). לגבי נשירת השיער - אל תדאגי. קודם כל - זה הפיך. תחליטי עם עצמך לגבי אופן הטיפול בנושא - האם לחבוש פאה/בנדנה/כובע/להשאר טבעי עם קרחת.. הכל מותר והכל אפשרי. בת כמה את ?? האם יש לך תמיכה מהמשפחה/סביבה קרובה?? /ילדים קטנים ?? בהצלחה ואם את צריכה עידוד - אשמח לסייע לך

09/07/2009 | 08:33 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום נורית, את מתארת התמודדות עם מצב של חוסר ודאות, אין לך מידע על מה עומד לקרות בשלב הבא, וההמתנה לפגישה הבאה עם הרופא שאמור להחליט על הטיפול - קשה ומלחיצה. כשאנחנו יודעים לקראת מה הולכים, ומה יהיו ההשלכות, לפעמים קל יותר להתמודד. את מוזמנת להתקשר לקו החם שלנו על מנת לשוחח עם מתנדבת שחלתה והחלימה מסרטן השד. כמו כן, אמנם כל חולה הוא שונה ויש חשיבות למאפיינים הספציפיים של המחלה שלך, אבל תוכלי לנסות להיעזר במידע על הטיפולים הכימותרפיים באתר שלנו: http://www.onein9.org.il/info.asp?cat=13&in=7 תרגישי טוב

09/07/2009 | 10:43 | מאת: מ.ש

ממליצה לך מאד להפנות את שאלתך לדר לאופר שעונה בYNET. היא מסבירה הכל בפירוט ובסבלנות. ועונה במהירות. http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2230-12331,00.html

09/07/2009 | 18:31 | מאת: ז'נט

הי נורית, את ממש ממש צודקת. גם עבורי, חוסר הודאות וההמתנה הם הקשים ביותר. לא רוצה להוסיף אש למדורה, אבל תחשבי שאחרי שתחלימי תצטרכי לעשות בדיקות כל 4 חודשים ולשוב לחכות לתשובה...כך שכדאי להתחיל להתרגל. לי עוזרים שני דברים - או להתמקד לגמרה במה שקורה - לברר מה אפשר לעשות, ללמוד על אפשרויות וסוגי טיפולים, לקרוא מידע בנושא, לדבר על זה (עדיף עם איש מקצוע, כי הקרובים מפוחדים וזקוקים לסיוע נפשי בעצמם), וכן לכתוב בפורום. או להיפך- לגמרה להתנתק, קומדיות רומנטיות ברצף, סדרות (אני בפרק 13 של עקרות בית נואשות ב-VOD- משכיח את כל הצורות) ופאזל (סייימתי 5,000 חלקים. לקח לי שנה - מבדיקה לבדיקה). סביר להניח שיציעו כימו, בגלל שחלק מבלוטות היו נגועות. הפרוטוקול הסטנדרטי- 4 טיפולים של אדריומיסין וציטוקסאן (פעם בשבועיים או שלושה) ולאחר מכן טקסול (אפשר פעם בשבוע מנה קטנה או פעם בשבועיים או פעם בשלושה - לפי החלטת האונקולוג).השער אכן נושר, וכמו שהמליצו הבנות, כדאי להערך מראש. פאה איכותית, שעושים אותה לפי התסרוקת שלך, לא ניתן לזהות (מוכנה להתערב). בגלל שהיה לי שער ארוך, כשבועיים לפני תחילת הטיפולים הסתפרתי, עשיתי גוונים ואז הזמנתי פאה בדיוק כמו התספורת החדשה. אנשים לא הפסיקו להחמיא, גם אלה שידעו לא האמינו. הרגישות להורמונים מבטיחה שתוכלי לקבל גם טיפול הורמונאלי וזה יכול להיות יתרון, כי יש עוד אפשרות לטיפול ומניעה של חזרת המחלה (אם כל תופעות הלוואי של התרופות). ויש עוד המון דברים שניתן לעשות גם לגוף, וגם לנפש, שאשמח לשתף אותך כשתהיי מוכנה. המון בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום סרטן השד