תופעות לוואי של הרצפטין

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/09/2005 | 23:19 | מאת: איריס

האם ידוע על כאבי ראש עזים וגירודים בגוף בעת הטיפול בהרצפטין. קודם לכן ניתנו טיפולים כימותרפיים והקרנות לשד השמאלי. אשמח לקבל תגובות ישירות לדואר שלי.

21/09/2005 | 23:30 | מאת: לי

איריס, אני מצרפת לך קטע מאתר האגודה למלחמה בסרטן באשר לתופעות לואי ידועות בנטילת הרצפטין. מחר אתחיל בעצמי בטיפול אז בהמשך אדע להשיב גם מניסיוני.. תרגישי טוב!!! הרצפטין - תופעות לוואי אפשריות (מתוך אתר האגודה למלחמה בסרטן) מאחר והרצפטין אינה תרופה כימית, אין החולות מפתחות את תופעות הלוואי הרגילות של הכימותרפיה. הרצפטין פועלת באופן ממוקד על תאי סרטן, אינה משפיעה על התאים הבריאים, ותופעות הלוואי שלה קלות יחסית. עם זאת, מאחר ומדובר בתרופה חדשה יחסית, יתכן וישנן תופעות לוואי שאינן מוכרות עדיין. תופעות הלוואי השכיחות ביותר תסמינים דמויי-שפעת. תסמינים אלו כוללים חום גבוה וצמרמורות זמן קצר לאחר קבלת התרופה. ניתן לשלוט בתסמינים אלה או להפחית אותם עם תרופות שתוכלי לקבל מהרופא המטפל בך. כאב קל באזורים בגוף שסרטן השד התפשט אליהם. ניתן לקבל משככי כאבים כדי להרגיע תופעה זו. שלשול. בדרך כלל ניתן לשלוט בו בקלות באמצעות תרופה, אולם ספרי לרופא שלך אם הוא חריף או מתמשך. במקרה כזה חשוב להקפיד על שתייה מרובה. כאבי ראש. ספרי לרופא המטפל בך אם את סובלת מכאבי ראש במהלך הטיפול בהרצפטין. השפעות על תפקוד הלב. שילוב של הרצפטין יחד עם תרופות כימותרפיות אחרות, ביחוד דוקסורוביצין הידרוכלוריד (אדריאמיצין), יכול לגרום לבעיות לב אצל חלק מהנשים. אם את מקבלת הרצפטין בשילוב עם תרופה כימותרפית, את עלולה לחוות גם את תופעות הלוואי של התרופה הכימותרפית. לאגודה למלחמה בסרטן דפי מידע אודות תרופות כימותרפיות ספציפיות. כדאי לקרוא דפי מידע אלה יחד עם חוברת האגודה למלחמה בסרטן הנקראת "הטיפול הכימי - כימותרפיה", הכוללת מידע ועצות נוספים.

21/09/2005 | 23:40 | מאת: איריס

לי תודה לך עבור המידע.בהצלחה לך מחר ובכלל במאבק על החיים

22/09/2005 | 01:47 | מאת: אנה גולדברט

איריס שלום, באתר של עמותת אחת מתשע קיים פרק בו תוכלי לקבל אינפורמציה בנוגע לשימוש בהרצפטין כולל תופעות לוואי האפשריות בעקבות השימוש בו. (להלן הקישור: http://www.onein9.org.il/getfile.asp?file=herceptin.doc) תופעות לוואי מקובלות כמו לגבי כל תרופה שלוקחים מידת הופעתן של תופעות לוואי ורמת עוצמתן אינה דומה מאישה לרעותה . יחד עם זאת חשוב שתכירי לאילו תופעות לוואי את עלולה לצפות על מנת שיקל עליך להתמודד איתן. חום וצמרמורות אצל חלק מהנשים יופיעו חום גבוה וצמרמורת , בעיקר בתחילת הטיפול. הסימפטומים הם בדרך כלל בעוצמה חלשה עד מתונה וניתנים לטיפול בעזרת תרופות. אם את סובלת מתופעות הלוואי בצורה קשה יתכן והצוות המטפל בך ישקול להאט את קצב מתן התרופה או להפסיקה זמנית עד שהסימפטומים יירגעו. שילוב טיפול של הרצפטין עם כימותרפיה תופעות לוואי מוכרות כמו בחילות, הקאות, שלשולים, אנמיה, עלולות להופיע אצל חולות המטופלות בהרצפטין בשילוב עם טיפול כימותרפי. במקרים כאלו ממשיכים בטיפול למרות תופעות הלוואי ובדרך כלל לא נשקלת האפשרות להפסיק בגללן את הטיפול בהרצפטין . . כאבים תופעות של כאבי ראש, כאבי בטן, כאבי גב, וכן תחושה כללית לא טובה כמו בשפעת עלולות להופיע בעקבות הטיפול בהרצפטין. בכל מקרה שאת סובלת מאחת התופעות הללו התייעצי עם הצוות הרפואי המטפל בך כיצד ניתן להקל עליך. סחרחורות, קשיי שינה, דיכאון גם תופעות אלו מוכרות בעקבות הטיפול בהרצפטין . בכל מקרה שאת סובלת מאחת מהן התייעצי עם הצוות הרפואי המטפל בך כיצד ניתן להקל עליך. בעיות בתפקוד הלב תופעת לוואי מוכרת לטיפול בהרצפטין היא סיכון מוגבר לפגיעה בתפקוד הלב הנובע מכך שחלבון ה- HER2 נמצא בתאי שריר הלב ומשפיע על תפקודו ( ventricular function ). ההרצפטין ניתן בשילוב עם תרופות כימותרפיות מבוססות אנטראציקלין (אדריאמיצין ו- אפירוביצין), שהן לעצמן רעילות ללב, או בשילוב עם תרופות כימותרפיות אחרות. זאת הסיבה שכ- % 30 מהנשים המטופלות בהרצפטין ואנטראציקלינים מפתחות אי ספיקת לב.לנשים עם מחלות לב מוכחת עדיף טיפול המשלב CMF ( פרטים בפרק על כימותרפיה ). לפני התחלת הטיפול חשוב לבצע הערכת התפקוד של הלב , ולקיים מעקב רפואי צמוד במהלכו. במידה ומתגלות בעיות בתפקוד הלב במהלך הטיפול יתכן ויהיה צורך להפסיק את השימוש בהרצפטין.סימני הפרעות לב להם כדאי לשים לב הם קשיי נשימה, שיעול מוגבר והתנפחויות . בברכה, אנה גולדברט

27/09/2005 | 13:26 | מאת: גילה

איריס שלום אני מטופלת בהרצפטין כבר שנה וללא תופעות לוואי , בטיפולים הראשונים היתה מעט עייפות (אולי מהכימו') וגם זה עבר. בהצלחה גילה

27/09/2005 | 13:27 | מאת: גילה

איריס שלום אני מטופלת בהרצפטין כבר שנה וללא תופעות לוואי , בטיפולים הראשונים היתה מעט עייפות (אולי מהכימו') וגם זה עבר. בהצלחה גילה

מנהל פורום סרטן השד