גרד כתופעת לוואי לטיפול בסרטן שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/05/2019 | 09:21 | מאת: אביבה

אובחנתי כחולה בסרטן שד דלקתי בראשית 2018.עברתי 4×ac,12×טקסול ,הרצפטין ופרגטה, והשלמה לשנה של הרצפטין ופרגטה. בדרך גם כריתה מלאה ללא שיחזור ו25 הקרנות.כרגע אני נקיה לגמרי עם אנסטרוזול ל 5 שנים. כשבועיים לאחר סיום הטיפול הכימי+ ביולוגי,והמעבר לביולוגי בלבד,החל גרד ממוקד בצוואר ובפרקי זרועות הידיים.ניסיתי בהנחיית רופא עור והאונקולוגית תרופות אני אלרגיות שלא עזרו,משחות שלא עזרו וכרגע אני לוקחת 300מ"ג ליריקה ביום,שמביא לרגיעה מסויימת אך לא להעלמות הגרד.הגרד מופיע כצריבה ועל פני העור לא נראה דבר.מעיר משינה ופוגע באיכות החיים.רק הגרד מזכיר לי שחליתי,הייתי שמחה לעצה .תודה,

הי אביבה, מצטערת לשמוע שלאחר כל מה שעברת עדיין יש תסמינים מפריעים. יכול מאד להיות שהגרד הוא תופעת לואי של הטיפול הכמותרפי. (לפעמים וכנראה מטקסול). מה האונקולוגית אומרת? (על מקור הגרד) לצערי יכול להיות שזה יישאר איתך לתקופה מסוימת וצריך באמת למצוא טיפול תרופתי (אולי מעבר לליריקה) שימעיט את הסימפטומים כמה שניתן. בריאות שלמה

מנהל פורום סרטן השד