התקשות פנימית כמו יבלת גדולה באזור החתך הניתוחי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/05/2019 | 10:28 | מאת: אורלי

שלום רב, עברתי ניתוח סרטן שד לפקטומי היתה לי באזור החתך התקשות כמו יבלת מתחת העור ונאמר לי שזה נוזל כנראה. עברו מספר חודשים ססיימתי טיפול הקרנות האזור התרפא אבל ההתקשות נשארה ואולי אף גדלה. האם זה מדאיג? מהי אותה התקשות? האם יש לטפל דחוף בנושא?.תודות

הי אורלי, דבר ראשון רפואה שלמה. הרבה פעמים יש התקשות של הצלקת ולפעמים אף בצקת של העור. יש שינויים גם לאחר הקרנות כאמור. זה לא מדאיג ולמעשה לרוב אין איך לטפל. אני אתפלא אם עדיין נשאר נוזל אבל גם אם כן אין צורך בטיפול בזה, רק מעקב לפי ההנחיות (ממוגרפיה וUS לפחות - אחת לשנה). בריאות שלמה

מנהל פורום סרטן השד