תוצאת אונקוטייפ אבקש התייחסות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/04/2019 | 14:53 | מאת: דניאלה

שלום רב, בת 51 , סרטן שלב 2 , מקור הורמונלי, ללא בלוטות מעורבות עברתי מסטקטומי עקב גידול חוזר באותו שד לאחר כ-20 שנה (בעבר עברתי גם כימוטרפיה , הקרנות וטמוקסיפן רק ל3 שנים) תוצאת אונקוטייפ : recurrence score 30 absolute chemotherapy benefit >15% distant recurrence risk at 9 years 19% with tam האם מומלץ לבצע כימוטרפיה ואם כן האם מומלץ להוסיף טיפול אגרסיבי (כמו לדוגמה אדריאמיצין )? תודה רבה

הי דניאלה שולחת לך ברכת החלמה מהירה ומלאה. מראש אסייג את תשובתי מכיוון שאני איני אונקולוגית אלא כירורגית. מכיון שהטיפול בסרטן שד הוא משותף לשני התחומים (במידה ואכן עובדים יחד ומכירים היטב את ההנחיות העדכניות) אני יכולה לענות מה שנראה לי ובעוד הסתייגות - שחסרים עוד הרבה פרטים וקשה לתת תשובה בלי לפגוש אותך. רק לפי ה"ציון" של האונקוטייפ נשמע שיש מקום לכמותרפיה, והכל תלוי גם מה קיבלת בעבר ובעוד גורמים. שוב, בריאות שלמה

מנהל פורום סרטן השד