בדיקת שד אצל רופאה פעם 3

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/08/2018 | 12:53 | מאת: שקד

היי אני בת 23 בריאה בדכ. לסבתא שלי בת ה86 יש סרטן השד לא מטופל מפאת גילה שהתגלה לפני 8 שנים. כרגע בתהליך ירידה במשקל לאחר ניתוח שרוול (חודשיים) תמיד נראלי שיש בעיה בשדיים ואני כבר ביקרתי שלושה כירורגים בשנה האחרונה, היום בפעם השלישית. תמיד היה לי שוני בגודל השדיים אבל לאחרונה הוא ממש ניכר לדעתי(יכול להיות שזה נהיה בולט לי לעין בגלל ההורדה במשקל? ירדתי 20 קג בינתיים) , ויש לי מין שקע כשאני מרימה את היד בשד ימין(הגדול יותר) . כאבים רק לפני מחזור . הגעתי היום לבדיקה לדרוש אולטרסאונד . היא בדקה אותי ואמרה שאם לא הייתי דורשת אולטרסאונד היא לא הייתה שולחת אותי . השקע זה כנראה המבנה והשינוי בגודל אולי ניכר בגלל ההורדה במשקל. הי אלא מרגישה גושים בשד. בכל מקרה נתנה לי הפנייה ורשמה - בדיקת שד ללא כל ממצא חשוד לא נמושו גושים או בלוטות אקסילירות אינדנטציה עורית בשד ימין שעה 4-5 שלי האראולה מוכרת לה מלפני הירידה במשקל. מה זה אינדטציה עורית ואראולה ?? האם אני צריכה לקבוע בדחיפותאת בדיקת האולטרסאונד או לגשת לאבחון נוסף?? אני ממש חוששת מזה !! האם את ממליצה על יעוץ גנטי בעקבות המחלה של סבתא שלי?

08/08/2018 | 05:47 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, לרוב הנשים ישנה אסימטריה קלה בין השדיים ואצלך יתכן והירידה במשקל גרמה לאי השוויון לבלוט. נשמע כי הבדיקה אצלך תקינה ושני כירורגים שונים לא ראו שום דבר חריג, לאור כך כדאי פשוט להמשיך במעקב. תתיעצי עם הרופא המטפל בנוגע לייעוץ גנטי אם כי באם הסיפור המשפחתי היחידי הינו סבתא בגיל מבוגר הסבירות לנשאות נמוכה. בכל מקרה עדיף כי היא תבדק באם יש צורך. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד