ביופסיה trucut שד שמאל

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/04/2018 | 20:20 | מאת: שיר

שלום רב, ביצעתי ביופסיה trucut והרופאה שביצעה זאת אמרה שהיא חושבת שזה חלב שהתייבש. (הפסקתי הנקה לפני חצי שנה והגוש בגודל 4 ס''מ ליד הפטמה) 1. האם יתכן שחלב התייבש ויצר גוש ולא כואב לי בשד בכלל? 2. למה הרופאה הכניסה קליפ אם זה רק חלב שהתייבש ולא חשוד הגוש סרטני? 3. האם צריך להסיר גוש כזה של חלב שהתייבש? כאמור, הוא בגודל 4 ס'מ תודה מראש!!

04/04/2018 | 16:59 | מאת: פרופ' דינה לב

שלום, לפי תיאורך, הרדיולוגית, על פי הממצאים בבדיקה חשבה כי יתכן ומדובר בגלקטוצלה שהיא ציסטה של חלב העלולה להתפתח בנשים מניקות משנית לסתימת צינורית חלב. גושים אלו יכולים להיווצר בשד ובדכ נעלמים עם הזמן. באם הציסטה לא נעלמת מיתן לעיתים לשאוב אותה בהנחיית US ובאם הנוזל בפנים סמיך ולא ניתן לשאיבה והממצא מפריע ניתן לנתח ולהוציא את הציסטה. אני מניחה שהרופאה השאירה קליפ רק למקרה שהפתולוגיה שתתקבל תהיה שונה מהאבחנה שלה. תמתיני לתשובה ותתיעצי עם כירורג שד בקבלתה בבריאות, דינה

15/04/2018 | 18:38 | מאת: שיר

שלום רב, תודה רבה על תשובתך המהירה! מאז הביופסיה נוזל לי ממקום כניסת מחט הביופסיה נוזל בצבע כתמתם ולפעמים גם דם. בשלושת הימים הראשונים יצא הרבה מאוד חמאס יוצא מעט. אבל יוצא. אני מניחה שהגלקטוצלה התפוצצה בביופסיה.. האם זה סביר שהחתך של הביופסיה לא התאחה ועדיין נוזל לי דם מעורב עם חלב משם? או שאני צריכה ללכת להבדק? תודה רבה מראש!! אני מעריכה זאת מאוד.

מנהל פורום סרטן השד