זגימת בלוטת הזקיף בניתוח

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/04/2018 | 06:04 | מאת: חיה

סיימתי טיפול כימותרפי ואני מועמדת כעת לניתוח הגידול נעלם. נותרו רק הסתיידויות עדינות. הבלוטות מעולם לא היו מוגדלות אצלי במישוש וגם ההדמיות לא הצביעו על בעייה כלשהי. מדוע בניתוח חייב להוציא 3 בלוטות ? מה ההשלכות העתידיות ?

04/04/2018 | 16:53 | מאת: פרופ' דינה לב

היי, באם לא היתה עדות במישוש או בהדמיה לקשר לימפה נגוע טרם הטיפול הכימוטראפי ניתן לבצע כריתת בלוטת זקיף בלבד ובאם היא אינה מכילה תאים סרטניים הסבירות היא נמוכה שקיימים תאים כאלו בבית השחי. עבודות הראו שאם מוציאים שלוש קשריות זקיף הסבירות לfalse negative של הבדיקה קטן מאד ולכן באם ישנן שלוש קשריות כאלו עדיף להוציא אותן. הסכנה בהוצאת שלוש קשריות אינו עולה באופן משמעותי לעומת הוצאת קשרית בודדת וכוללים דמם, זיהום, נזק נוירולוגי, התפתחות סרומה, לימפאדמה ואחרים. הסיכוי לסיבוכים אלו הוא מאד קטן ופחות לעומת כריתה שלמה של קשריות הלימפה (גם בניתוח זה מלכתחילה הסיכון הוא נמוך) בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד