בת 25 גילתי גוש בשד ומופנת לביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/03/2018 | 00:23 | מאת: מורן

שלום. אני בת 25 על ידי מימוש עצמי גיליתי גוש בשד ימין. הייתי אצל כירוגית שד ואכן הרגישה את הגוש והפנתה אותי לעשות אולטרהסונד. לאחר הבדיקה נראה שיש גוד כגודל 2.2 ס"מ. הרופאה אמרה שלדעתה 90אחוז זה גוש מהסוג ה-"טוב" אבל עדיין לא הצליחה להגדיר ולהגיד לי באיזה גוש מדובר. וביום חמישי הקרוב יש לי ביופסיה. יש לי היסטוריה במשפחה אמא שלי חלתה בסרטן בצוואר הרחם.. בגיל 34 גילו לה 3 גושים. אני ממש בלחץ מהבדיקה .. מה התופעות ? מה הסיכוי שזה כן סרטני? האם קרה מקרה שחשדו שהגוש בסדר... ובסוף לאחר הבדיקת ביופסה גילו שזה ממאיר? ומה עם כן זה גוש כמו שאמרה לי הרופאה "מהסוג הטוב" לא עושים עם זה כלום..? פשוט לומדים לחיות עם ? תודה רבה לעונים

21/03/2018 | 09:51 | מאת: פרופ' דינה לב

הי מורן, החרדה שלך מובנית אבל עדיף שתחכי לתשובת הביופסיה כי רק היא תקבע מהו הגוש שאת ממששת. כפי שאמרה לך הרופאה הסבירות היא עצומה שהגוש שפיר ואינו מסכן אותך כלל. בגילך ברוב המקרים מדובר בפיברואדנומה ובקוטר כזה אפשר פשוט לעקוב אחריה. אם הבנתי נכון לאמך לא היה סרטן שד או שחלה ואם כך את לא בסיכון מוגבר בהכרח. בכל מקרה הכירורגית תקח את כל השיקולים בחשבון כאשר תחליט על המשך בירור וטיפול באם צריך. הביופסיה הינה פעולה שנעשית בהנחית US. לאחר הרדמה מקומית לאזור הרדיולוג יחדיר מחט לגוש וישאב החוצה רקמה אותה ישלח לפתולוגיה. זו פרוצדורה קצרה ומעט בלתי נעימה וניתן מיד לאחריה בד״כ לחזור לפעילות רגילה. הוראות והסברים ינתנו לך לפני הפעולה. שיעבור בקלות, דינה

מנהל פורום סרטן השד