סרטן שד גרורתי והתעמלות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

13/11/2017 | 18:33 | מאת: לירי

האם יש פעילות גופנית שכדאי לא לעשות? מדובר בגרורות בעצמות וכאבים עזים בגב ובירך. המטופלת לאחר מנפואזה מקבלת ריבוציקליב ולטרוזול ונאמר לה להתאמן. התאמנה כל חייה ועד לפני חודשיים לא היו סימפטומים והיתה בכושר שיא. . האם לעבוד על מסת שריר זה בסדר? האם רק הליכות? ממה להזהר? תודה רבה

14/11/2017 | 22:39 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

לעבוד על שרירים זה בסדר, אבל ממה להיזהר כדאי להתייעץ עם אורטופד / אורטופד אונקולוג. צריך לראות בבדיקות הדמיה איפה יש גרורות, אם יש חשש משבר באזורים מסוימים בגלל הפעלת עומס מוגזם וכד'. שחיה בעקרון פחות מעמיסה על עצמות ומפרקים, ואמורה להיות יותר בטוחה.

מנהל פורום סרטן השד