אולטרסאונד וממוגרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/10/2017 | 22:39 | מאת: ליבנת

לאחר בדיקת אולטרסאונד חוזרת נמצאה קשרית לימפה בעובי קורטקס 2 מ"מ היום ולפני כחודשים היה 2.2 מ"מ .לא ביצעתי מעולם ממוגרפיה. אני סובלת מאטופיק דרמטיטס מפושט באזור החזה והטענה שיתכן והקשרית מזה . אני בת 42 אחרי לידה מטיפולים ומעוניינת לחזור לטיפולים נאמר לי לבצע כהשלמה גם ממוגרפיה. האם לא מסוכן לבצע במצב של אטופיק ממוגרפיה ? באיזה ימים עדיף לבצע ? והאם לא כדאי לבצע בדחקות סקר נוספות כמו תרמוגרפיה או אולטרסאונד תלת מימד בגלל החשש מהקרינה ואולי לקבל תמונה מקיפה יותר ?

24/10/2017 | 22:43 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

ממוגרפיה לא מסוכנת עם אטופיק דרמטיטיס. אין משמעות לימים (רק ב-MRI חשוב להקפיד). תרמוגרפיה או סונר תלת-מימד עדיין לא בשימוש נרחב ולא נחשבות לבדיקות סקר שגרתיות, מכל מיני סיבות, לכן לא יודעת להמליץ לך ולא בטוחה כמה יוסיפו מעבר למה שסונר רגיל הראה. מנת קרינה בממוגרפיה היא קטנה מאוד, ובשימוש נבון שמתחשב ברמת הסיכון שלך, התועלת ממנה עשויה לעלות על הסיכון.

25/10/2017 | 10:54 | מאת: ליבנת

אם האולטרסאונד יצא תקין , כלומר הקשרית קטנה קצת עדיין כדאי בכ"ז לבצע ? תודה

26/10/2017 | 23:34 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

לא יכולה להמליץ יותר ממה שהמליץ רופא שפיענח את הסונר. יש דברים שרואים בממוגרפיה ולא בסונר, מניחה שבגלל זה יש המלצה לבצע. זו כנראה לא תהיה טעות.

מנהל פורום סרטן השד