כאבי שדיים וקדם וסתית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/10/2017 | 12:47 | מאת: מינה

שלום, רציתי לשאול האם בעקבות תסמונת קדם וסתית יש כאבי שדיים?והאם כאבים בשדיים עשויים לרמז על סרטן השד?או שמא סרטן שד זה לא כואב?אציין כי במשפחתי לא קיימת היסטוריה של סרטן שד כך שמבחינה גנטית אולי,אין סיכוי.אני בת 40 ללא היסטוריה משפחתית.האם בגילי אני צריכה להבדק או שרק בגיל 50?

19/10/2017 | 18:24 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

כאבים בשדים הם בהחלט תופעה שמופיעה אצל חלק מהנשים לפני או במהלך הוסת. זה לא מרמז על סרטן שד. רשמית בישראל מומלץ לבצע ממוגרפיה מגיל 50 כשאין היסטוריה של סרטן במשפחה, אבל יש מדינות בעולם שמתחילות את זה בגיל 40. יחד עם זאת, מומלץ להתחיל מעקב כירורג שד אחת ל-6-12 חודשים, בעיקר בשביל המודעות, וכמובן לפנות לבירור בכל מקרה של שינוי במבנה / מרקם השד או כל תלונה אחרת שמטרידה. עדיף להיבדק ולהיות שקטה

21/10/2017 | 11:13 | מאת: מינה

תודה. אני עוקבת כל הזמן.וכרגע הכל תקין.נראה ומרגיש אותו דבר פרט לכאבים,שקצת נרגעו בנתיים והופיעה הוסת.תודה על העיצה.

מנהל פורום סרטן השד