סרטן השד - טריפל נגטיב

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/10/2017 | 12:33 | מאת: מודאגת ומתלבטת

הובחנתי לאחרונה כחולת סרטן השד. בביופסיית מחט עבה לקחו 2 דגימות (כיוון שמדובר בכמה גושים - ולטענת כירורג השד - עדיין מדובר בתהליך אחד) דגימה אחת הציגה DCIS high nuclear grade, comedo pattern דגימה שנייה שנייה הציגה - invasive duct carcinoma, grade 3 הרצפטורים אינם רגישים להורמונים - כלומר טריפל נגטיב. אני מקבלת טיפול כימי טרום ניתוחי שהקטין את הגוש הסרטני (בבדיקת מישוש - ללא הדמייה) אך כמובן שאינו משפיע על מה שמוגדר כטרום סרטני. החשש שלי שמא הגושים הטרום סרטניים שאם לא יטפלו בהם בשלב מוקדם, הם עלולים לעבור שינויים גנטיים, ובסופו של דבר להתפשט לרקמות סמוכות ו/או לשלוח גרורות לאיברים מרוחקים. עד כמה חששי מוצדק - ומהי הדרך הנכונה לטפל במקרה שכזה - שכן אני מניחה שניתוח באמצע טיפול כימי הוא לא ממש אפשרי. תודה מראש, להתייחסותכם.

06/10/2017 | 19:06 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, חששך לא מוצדק, כיוון ש-DCIS לא הופך לגידול חודרני בטווח של חודשים אלא לרוב שנים. כיוון שאת תסיימי את הטיפול תוך חצי שנה לכל היותר ותעברי ניתוח, כשבניתוח כורתים בהכרח את אזור ה-DCIS (לפחות את כל מה שרואים בבדיקות דימות), ובהמשך גם נותנים קרינה שאמורה לטפל במחלה מיקרוסקופית, DCIS שנמצא כעת ולא מתכווץ לא צריך להדאיג אותך. בהצלחה

מנהל פורום סרטן השד