פרוטוקול טיפולי - טריפל נגטיב

דיון מתוך פורום  סרטן השד

05/10/2017 | 07:45 | מאת: רננה

רציתי להבין האם באמת אין חשיבות לסדר הכימותרפיה. ממה שאני קוראה ושומעת נהוג להתחיל ב AC ואח"כ לעבור לטקסול איתי התחילו ב טקסול + קרבופלטין ורק בסוף אקבל את ה AC 1. האם אין משמעות להחלפת סדר הטיפול ? 2. מה משמעות הוספת הקרבופלטין ? בדיקת נשאות לא נעשתה .

05/10/2017 | 10:12 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, אין משמעות לסדר, ואחת הסיבות להתחיל בקרבו-טקסול היא שזה מאפשר לתת את התרופות האלה במנה מצטברת גדולה יותר (אם מתחילים ב-AC, מח העצם לרוב כבר די "מותש" לקראת סוף הטיפולים ואז הרבה פעמים נאלצים להפסיק חלק מהתרופות או להפחית מינונים. לגבי קרבופלטין יש היום הרבה ויכוח עד כמה הוא באמת תורם בטריפל-נגטיב בכלל ובנשאיות בפרט, אבל בגדול המשמעות שלו היא להעלות סיכוי להיעלמות הגידול (בהנחה שאת מקבלת טיפול טרום-ניתוחי). בטיפול אחרי ניתוח אף אחד לא באמת יודע אם הקרבו נחוץ... ובכל מקרה כדאי לבצע בדיקת נשאות, כי יש לה משמעות גם להיקף הניתוח (בחלק מהמקרים) וגם לגבי טיפול שאחרי הניתוח... בהצלחה

06/10/2017 | 12:08 | מאת: רננה

תודה על תשובה מפורטת. אכן מדובר בטיפול טרום ניתוחי. ההתחלה ב TC היא בגלל השתתפות במחקר קליני. האם נכון שברוב בתי החולים בארץ מתחילים ב AC - כי לגידול אגרסיבי צריך טיפול אגרסיבי ?? לגבי הקרבו - - מהי דעתך האישית, הרי מדובר בתוספת רעילות ואם יעילותו טרם הוכחה בוודאות - אזיי מדוע ? מה דעת המצדדים במתן הקרבו ? אודה גם אם תוכלי קצת לפרט מהי משמעות בדיקת הנשאות, שכן התורים לבדיקות כגון אלו - ארוכים.

06/10/2017 | 19:26 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

מתחילים ב-AC כי זה משהו היסטורי ומושרש, אין באמת משמעות לסדר התרופות. קרבו-טקסול יכול להשיג תגובה טובה לא פחות מ-AC. זה לא שיעילותו לא הוכחה בוודאות, ברור שהוא מעלה שיעורי נסיגה של המחלה, אך עדיין לא הצליחו לאפיין את קבוצת החולות בתוך קבוצת ה"טריפל-נגטיב" שבאמת תרוויח ממנו יותר, למרות תוספת הרעילות. קשה לי לפרט לגבי משמעות בדיקת נשאות בפורום הזה, זה ייעוץ שלוקח 20-30 דקות פנים מול פנים. יש המון חומר ברשת בנושא, ויש לנשאות משמעות לגבי היקף הניתוח, המשך המעקב אחריך, ניתוחים נוספים (תלוי בגילך), טיפולים אפשריים נוספים אחרי הניתוח, השלכה על בני המשפחה ועוד. תבקשי הפניה למכון הגנטי בשיבא, התורים שם פחות מחודש למיטב ידיעתי...

מנהל פורום סרטן השד