Birads 5 בבדיקת MRid

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/09/2017 | 07:32 | מאת: חן

שלום, אני בת 32 עם סיפור משפחתי של סרטן שד (אחות מצד אבא שחתתה בגיל 30 וסבתא מצד אבא שחלתה בסרטן לבלב בגיל 70). בבדיקת MRI שגרתית (סקר) בשבוע שעבר נמצא אצלי גוש 1.6 ס"מ שהמפענח הגדיר כbirads 5. אני ממש בלחץ. מחר אעשה ממוגרפיה ואולטראסאונד. יש עדיין סיכוי שזה שפיר?

25/09/2017 | 23:44 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

יש, אבל קטן יותר מאשר הסיכוי שזה ממאיר. BIRADS 5 מאוד חשוד ומצריך ביופסיה. עשית MRI בגלל נשאות או שלא עברת בירור גנטי עדיין?

26/09/2017 | 06:00 | מאת: חן

תודה על התגובה. אני לא נשאית של המוטציות השכיחות, אבל בגלל הסיפור המשפחתי הומלץ בייעוץ הגנטי על מעקב לנשים בסיכון גבוה שכולל MRI. בנתיים הייתי אתמול בהמשך בירור. הרופא עשה ממוגרפיה, אולטרסאונד וביופסיה ואמר שבאולטרסאונד הממצא נראה אחרת ממה שהוא נראה בMri ונראה יותר כמו נמק שומני מפציעה (אני לא זוכרת שהיתה..). הוא גם הסתייג ואמר שזה יכול להיות גידול ממאיר נדיר מאד, אבל משהו בבדיקת האולטראסונד היתה אופטימי הרבה יותר. הוא גם שם קליפס טיטניום. עכשיו צריך לחכות בסבלנות לתוצאות הביופסיה וזה לא קל. יכול להיות שהאולטרסונד אמין יותר מהMRI? תודה רבה על העזרה

27/09/2017 | 23:08 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

לא בטוחה ש"אמין" זו מילה נכונה, אבל ידוע ש-MRI נוטה "להחמיר" ולהחשיד לממאירות יותר מאשר ממוגרפיה או אולטראסאונד. יש כאלה שיגידו "פחות מפספס", אבל אין ספק שגורר יותר ביופסיות שיוצאות תקינות במצבים שאולי היו מוותרים על ביופסיה אם לא היו עושים MRI. צריך גם לזכור שהתיאור של הבדיקות האלה מאוד תלוי בניסיון של הרופא המפענח, ותמיד אפשר לקחת את הדיסקים לחוות דעת של מומחה אחר בתחום. מקווה שאכן יהיו בשורות טובות... גמר חתימה טובה!

08/10/2017 | 20:05 | מאת: חן

שלום ד"ר ברנשטיין, מעדכנת שהביופסיה חזרה תקינה. גם הביופסיה מצביעה כנראה על נמק שומני כמו שהרופא ראה בUS.. הוא ביקש שאעשה שוב MRI בעוד חצי שנה. נמק שומני זה משהו שיכול להעלם? תודה חן

מנהל פורום סרטן השד