סוגי סרטן השד ........

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/08/2017 | 20:56 | מאת: עוד אחת

האם גידול ממאיר יכול לשנות את תכונותיו במהלך גידולו? כלומר האם ייתכן כי בהתחלה יהיה רגיש להורמונים ולאחר מכן כבר לא ? (טריפל נגטיב) האם כדאי לבצע ביופסיה חוזרת על מנת לוודא שהאבחנה וודאית ? הרי כל הטיפול מתבסס על זה.

22/08/2017 | 09:00 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

נדיר, אבל זה קורה. יותר במצבים שהיה גידול ואחרי כמה שנים הופיעו גרורות. פחות סביר שאותו גידול בשתי ביופסיות שונות יוצא לגמרי אחר, אבל לפעמים יש גידולים סמוכים עם מאפיינים שונים, אז יכול להיות הבדל בגלל מיקום הדגימה. מה שקובע בד"כ זה מה שיוצא בניתוח. האם כדאי לבצע ביופסיה חוזרת - תלוי בכמה דברים שאין לי פרטים עליהם. תשתפי את הרופא שלך בשאלות וחששות ותגיעו להסכמה ביחד

מנהל פורום סרטן השד