הקרנות לאחר שחזור שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

19/03/2017 | 19:43 | מאת: נתי

שלום רב אני חליתי בסרטן השד ומיועדת לכריתה מלאה ואז הקרנות, אני מעוניינת לעשות שחזור מיידי ורק אז את ההקרנות, עד כמה השד המשוחזר יפגע מההקרנות? וכן האם ההקרנות פחות משפיעות בגלל שיש כבר את השחזור

21/03/2017 | 09:35 | מאת: ד"ר ליאור הלר

נתי שלום, ישנן מגוון שיטות לשחזור שד- החל משחזור מיידי (באותו הניתוח של הכריתה), שחזור מאוחר (בניתוח נוסף שמתבצע לאחר מועד הכריתה). שחזור באמצעות שתלים, רקמות עצמוניות מהגוף (שחזור אוטולוגי), על ידי מותחן ושילוב ביניהם. בחירת השחזור ותזמונו נקבעת על פי הטיפול האונקולוגי שנדרש (הקרנות לדוגמא) ורצון המטופלת. לטיפול בקרינה יש השלכות הן על שחזור מיידי והן על שחזור מאוחר יחד עם זאת אין ספק ששיחזור מיידי עדיף על המאוחר. הסיבות העקריות קשורות לעובדה שהרבה יותר קשה לבצע ניתוח ברקמה מוקרנת וניתוח לאחר הקרנות מלווה באחוז סיבוכים גבוה יותר בהשוואה לניתוח ברקמה לא מוקרנת. סיבות נוספות התומכות בשחזור מיידי הינן ביצוע ניתוח אחד (במקום שניים) , ניצול של עור השד שעלול להיתכווץ אם ממתינים זמן ארוך מדי וכמובן העובדה שיש שד משוחזר מייד לאחר הכריתה. נכון שההקרנות משפיעות על השחזור על ידי גרימת התכווצות של העור או של נפח השד (אם משוחזר על ידי רקמה עצמונית) אבל בדרך כלל השפעה זו מועטה יחסית. לסיכום, בתנאים שאת מתארת שחזור מיידי עדיף על שחזור לאחר הקרנות. בריאות שלמה, פרופ' הלר

מנהל פורום סרטן השד