בנוגע למאמר על קונדילומת

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

20/08/2006 | 22:14 | מאת: לימור

אני בת 26 עברתי ניתוח להסרת קונדילומות לפני חודשיים . המנתח אמר לי שיתכן וזה יחזור לי . זה מאוד מטריד אותי הידיעה שזה יחזור לי . אים אני מקימת יחסי מין מוגנים מה הסיכוי שזה יחזור ? עברתי את הניתוח בפי הטבעת ואני יודעת שלמרות שעברתי את הניתוח והם נעלמו לגמרי אני צריכה להשתמש בקונדום . השאלה היא אים אני צריכה להחליף קונדום ברגע שאני מקימת יחסי מין אנאלים ומשנה תנוחה למעבר ליחסי מין באיבר המין . האים אני עלולה להדביק את עצמי ולהעביר את הפצעים לאיזור הפות? ומדוע אים הקונדילומות עברו אני צריכה להשמש בקונדום - אני יודעת שבלי שום קשר צריך להשתמש בקונדום. השאלה אים אני לא אשתמש אני ידביק את בן הזוג שלי למרות שהסרתי אותם בניתוח .?

שלום, מנסיוני במקרה של קונדילומה בפי הטבעת לפני הטיפול אני בודק את כל אברי המין והפה וכן את צינור השתן ואת הצינור האנאלי [אנוסקופיה באמצעות סיב אופטי], שגם שם יכולים "להתחבא" קודילומות. בסיום אחרי ההחלמה אני עושה בדיקת PCR לודא שלא נותרו נגיפי HPV בגוף. ולאחר כל זאת המחלה לא תחזור אלא אם כן נדבקים בה שוב כמו במקרה של שפעת. על קונדילומה ניתן לקרוא באתר שלי הרשום כאן למטה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה