בדיקת איידס

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

23/07/2006 | 23:57 | מאת: אבי

ד"ר וקסלר שלום רב, שאלתי נוגעת לעניין משך הזמן המדוייק שמספיק שיעבור עד לקבלת תשובה מהימנה של בדיקת איידס.בוועד למלחמה באיידס אומרים שמדובר על כחודשיים מיום קיום המגע המיני, ובקופת חולים אומרים שלושה חודשים.ביצעתי את הבדיקה המהירה של הוועד למלחמה באיידס ובדיקת אלייזה רגילה ושתיהן נתנו תשובה שלילית. העניין הוא שהבדיקה שעשיתי היתה כ 11 וחצי שבועות אחרי המגע המיני הלא מוגן שקיימתי. לפי הוועד הרי שדי בבדיקה זו. לעומת זאת רופאת המשפחה שלי הפנתה אותי לביצוע בדיקה נוספת. האם כאשר סופרים חודש במונחים רפואיים הכוונה היא ל 12 שבועות ? אני מקבל המון אינפורמציה מגוונת גם מאתרים באינטרנט. אם לומר את האמת אני די חרד והחרדה מתחילה לפגוע בתפקודי. הסיבה שבגללה עלה החשד היה שהתחלתי להרגיש לא טוב לפני כחודש. כ 10 שבועות אחרי קיום המגע המיני. היו לי מיחושים מוזרים במפשעה ותחת בית השחי. כמו גם תחושה של כמו כאב גרון אבל שלא התפתח לשום דבר רציני. לאחרונה חשתי גם חולשה. בגלל החשד התחלתי לקרוא מידע באינטרנט שהוסיף על חרדתי הרבה. לכן הלכתי לבדיקה אצל רופאת המשפחה. היא בדקה אותי ולא גילתה בלוטות נפוחות מתחת לבית השחי וריאותיי היו נקיות. היא סברה שאולי הכבד שלי טיפה מוגדל או שמא מדובר בווריאנט- היא לא יכלה לקבוע. היא סברה שאולי מדובר במחלת הנשיקה.תוצאות בדיקת הכבד חזרו תקינות. תוצאות בדיקת האיידס הנוספת טרם הגיעו ואני בלחץ מטורף.המיחושים עדיין נמשכים בעינם, ומציקים לי מאוד. כרגע איני יכול לומר עוד אם אני באמת לא מרגיש טוב או שזו החרדה. האם ייתכן שחרדה לבדה תגרום לסימבטומים של מחלה ממש ? חשוב שאציין שהשנה החולפת היתה מן השנים הלחוצות בחיי במהלכה נאלצתי ללמוד שעות רבות במוסד תחרותי מאוד ולהצטיין בכל דבר שעשיתי,מה ששם אותי נתון ללחץ ומתח רב וממושך, כמעט ללא נקודות הרפיה. המיחושים הללו החלו כ 3 ימים אחרי שמשימותיי נשלמו. תחילה חשבתי שזהוי דרכו של גופי להתרפא לנוח ולהירגע. אך משהמשיכו המיחושים.... אזי שאלותי הן : 1. מהו הזמן הוודאי ( וכשאני אומר וודאי , כוונתי לסטטיסטיקה הרווחת באחוזים גבוהים מאוד, כי כבר שמעתי על חצי שנה כזמן הכי הכי וודאי) והאם סופרים שבועות ? 2. האם חרדה יכולה להביא לסימבטומים כאלה? אודה לך על תשובה מהירה. בשפת הרחוב....אני מתחרפן מרוב לחץ ואין לי עם מי לדבר על כך.סליחה על שהארכתי כל כך. חשוב היה לי לתת את התמונה כולה. תודה לך על זמנך. אבי

שלום אנא לפני הכל קרא כתבה שלי על איידס באתר שלי הרשום כאן למטה. ונסה לתמצת את שאלתך. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה