מחלת מין

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

21/07/2006 | 17:52 | מאת: שאלה

שלום רב , אתה אמרת לגבי בדיקת DNA לכלמידיה "שלום, אכן זוהי אותה בדיקה. המאמר המצוטט משנת 1996 מוכר לי ואני אף מכיר חלק מהחוקרים איתם יחד השתתפתי בכינוס עולמי באקפולקו במקסיקו והצגתי מחקר שלי שעסק בכלמידיה. הבעיה, שבמאמר זה מוזכרת בקצרה וברמז, היא תשובה חיובית של כלמידיה כאשר כבר אין כלמידיה פעילה בגוף. אז אם התשובה שלילית זה טוב ואמין אך אם התשובה חיובית אין לדעת אם יש זיהום פעיל או לא" והשאלה שלי היא , אם הייתה לי דלקת ולקחתי כדורי אנטיביוטיקה במשך 4 ימים ואז עשיתי את הבדיקה DNA והיא יצאה שלילית . זה אומר שהדלקת שהייתה לי לא הייתה מכלמידיה נכון ? כי היו רואים את זה בבדיקת DNA , או היו רואים שרידים ללא קשר לעובדה שלקחתי 4 ימים כדורי אנטיביוטיקה ואז עשיתי את הבדיקה כי הבדיקה הזאת כל כך רגישה , שעד שבועיים לאחר סיום הטיפול באנטיביוטיקה אפשר למצוא שרידים של החיידק . אז בטח במקרה שלי נכון

שלום מלכתחילה אין ודאות שהיתה לך כלמידיה. בכל אופן הבדיקה מראה שאין לך כלמידיה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה