כלמידיה-הבהרות.

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

01/07/2006 | 21:03 | מאת: רופאת משפחה

1. האם בדיקת PCR לכלמידיה בשתן כלולה בסל הבריאות? 2. האם היא זמינה לביצוע? 3. באיזה קופות (מכבי, מאוחדת לאומית, כללית)? 4. מחירה? 5. האם התשובה חיובית לכל מי שנדבק אי פעם, או שיש תקופות פעילות של המחלה שרק בהן נקבל תשובה חיובית?- בקיצור- עד כמה היא מתאימה גם לסקרינינג (סקירה)? 6. נושא חשוב מאד שסובל בארץ מתת התייחסות. טוב שכתבת עליו, אך לפי מיעוט התגובות נראה שהקוראים לא קלטו חשיבותו. (מתאים לתת ההתייחסות לנושא בארץ). 7.האם אתה כולל את הבדיקה במסגרת בדיקות שאתה ממליץ לבני הנוער לבצע -להם ולפרטנא המיועד- לפני ההחלטה על הורדת הקונדום (כמובן לשקולים ולנבונים שביניהם, שבאים להתייעץ טרם פעולה, ולא לאלו שמתייעצים אחרי שנדבקו כבר באיידס ובמחלות אחרות. בברכה- רופאת משפחה.

שלום בדיקת הכלמידיה בעייתית. הבדיקה הטובה ביותר היא התרבית אך לקיחתה כרוכה בכאב כי הכלמידיה לא נמצאת בהפרשה כמו חיידקים רבים אלא בתוך התאים ולכן במהלך נטילת התרבית יש להשיג ממש תאים אותם משיגים ע"י גרוד [וזה כואב כשעושים זאת בשופכה]. פתרון נוח יותר לאבחון הוא הנוגדנים בדם אך זה אינו תמיד משקף את המציאות ואילו ה PCR עשוי לאבחן ביתר כי אין לדעת אם המחלה פעילה כאשר מוצאים שאריות DNA של כלמידיה בשתן או בכל נוזל אחר. זה היה באופן כללי ולשאלתך הספציפית בדיקת ה PCR אינה בסל הבריאות. מה שאני עושה וממליץ בפועל הוא לברר ע"י שיחה ובדיקה אם יש חשד לכלמידיה ואז פשוט לטפל [דוקסילין 100 מג פעמיים ביום ל 10 ימים]. אני מזמין אותך לקורא עוד על כלמידיה בכתבה שלי כאן באתר או באתר שלי הרשום כאן למטה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה