יבלות במפשעה והשפעתן לטווח הארוך.

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

22/10/2011 | 12:05 | מאת: אלמוני

בוקר טוב. לפני כמה חודשים התחילו להתפתח יבלות במפשעה שלי, לאחר שבועיים מאז שנעלמו כליל, שמתי לב שגדלו לי כמה גם על איבר המין עצמו. ביקרתי רופא עור וכמובן שטיפלתי בכל הנגעים, ונכון לעכשיו אין לי כלום, לשמחתי. מה שכן, יש לי כמה שאלות שממש מטרידות אותי. 1. האם כל אחת שאקיים איתה יחסי מין תידבק בזה, גם אם הנגעים עצמם אינם קיימים יותר? אני תמיד משתמש באמצעי הגנה, אבל בהתחלה הנגעים היו סביב איבר המין ולא עליו. ידוע לי שהוירוס עצמו נשאר בתוך המערכת ופשוט נמצא בסוג של "תרדמת" עד שהנגעים מופיעים שוב, אבל השאלה היא אם זה יכול להדביק גם באופן פסיבי, בלי שהנגעים עצמם יגדלו על העור. 2. הבנתי שיש חיסון נגד נגיף ה-HPV לנשים. האם הוא מיועד גם לגברים, והאם זה יכול לעזור אם כבר נדבקתי בוירוס? 3. לפי הניסיון שלי עם התופעה הזאת, את היבלות עצמן אי אפשר לפוצץ כי הן בעצם ממש עור ובשר. לאחרונה גדל לי סוג של פצעון על איבר המין, הרגשתי אותו בזמן אוננות וההרגשה הייתה ממש דומה לכזו של יבלת. כמה ימים אח"כ הוא כבר לא היה שם, וכל מה שהיה שם היה איזור אדום קטן, כמו של פצעון שפשוט התפוצץ או משהו בסגנון. האם מצב כזה יכול לקרות ובעצם אין לי מה לדאוג? 4. אני ממש מודאג לגבי העניין של מערכות היחסים העתידיות שלי, כי לפי מה שהבנתי, יכולות להיות גם יבלות ממש קטנות שאי אפשר לשים לב אליהן אלא אם הן מתחילות להיות בולטות. האם יש סכנה בביצוע מין אוראלי גם אם פיזית אני לא מרגיש ולא רואה שום דבר שקשור ליבלות? אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על השאלות הללו, הנושא הזה פשוט לא מניח לי. תודה מראש, אלמוני.

1. האם כל אחת שאקיים איתה יחסי מין תידבק בזה, גם אם הנגעים עצמם אינם קיימים יותר? ^^אם בדיקת HPV PCR תהיה תקינה אז לא תדביק יותר. 2. הבנתי שיש חיסון נגד נגיף ה-HPV לנשים. האם הוא מיועד גם לגברים, והאם זה יכול לעזור אם כבר נדבקתי בוירוס? ^^החיסון מיועד לכולם ומומלץ להילקח לפני חשיפה לנגיפים או אם בדיקת PCR HPV תקינה. 3. לפי הניסיון שלי עם התופעה הזאת, את היבלות עצמן אי אפשר לפוצץ כי הן בעצם ממש עור ובשר. לאחרונה גדל לי סוג של פצעון על איבר המין, הרגשתי אותו בזמן אוננות וההרגשה הייתה ממש דומה לכזו של יבלת. כמה ימים אח"כ הוא כבר לא היה שם, וכל מה שהיה שם היה איזור אדום קטן, כמו של פצעון שפשוט התפוצץ או משהו בסגנון. האם מצב כזה יכול לקרות ובעצם אין לי מה לדאוג? ^^איני יודע 4. אני ממש מודאג לגבי העניין של מערכות היחסים העתידיות שלי, כי לפי מה שהבנתי, יכולות להיות גם יבלות ממש קטנות שאי אפשר לשים לב אליהן אלא אם הן מתחילות להיות בולטות. האם יש סכנה בביצוע מין אוראלי גם אם פיזית אני לא מרגיש ולא רואה שום דבר שקשור ליבלות? ^^לכן מומלצת בדיקת קולפוסקופיה.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה