קונדילומה-שאלה לדר' וקסלר

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

10/06/2006 | 13:46 | מאת: ליאת

שלום דר' וקסלר, זיהו אצלי קונדילומה שבאה לידי ביטוי בצורה של יבלות על שפתיים חיצוניות של איבר המין. היבלות ממשיכות לצוץ למרות השימוש בתמיסת קונדילוקס. קראתי הרבה חומר בנושא זה באינטרנט, כולל האתר אליו אתה מפנה ונכנסתי לחרדות נוראיות. קראתי שזה מגביר את הסיכויים לסרטן צוואר הרחם. שאלותי: 1. האם הסיכויים לסרטן גוברים רק כאשר הנגיף מתפרץ ומופיעות יבלות או בכלל מעצם קיומו בגוף בלי כל קשר לרמת פעילותו? 2. איך ניתן לחזק את המערכת החיסונית כדי שהנגיף יעלם לחלוטין מהגוף?? (ויטמינים מסוימים, תוספי מזון, המנעות מאוכל מסוים ...?). האם יש אפשרות שזה יעלם לחלוטין? 3. האם הימצאות בקרב אנשים מעשנים מגדילה את הסיכויים לחלות בסרטן (אני אישית לא מעשנת)? 4. האם ניתן לבצע בדיקת DNA בקופת חולים או שזה רק באופן פרטי? בתודה מראש על תשובתך

שלום התפתחות סרטן היא נדירה וקשורה בזן של הנגיף הניתן לביצוע ע"י PCR אשר אינו נעשה בקופ"ח. חיזוק החיסון? אומגה 3, הפגת מתחים, שינה בריאה בלילה, המנעות מעשן סיגריות, פעילות גופנית ותזונה מאוזנים ומבוקרים. אפשר להיפטר מהמחלה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה