מחלות מין!

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

07/06/2006 | 20:48 | מאת: לילך

שלום רב! יש לי מספר שאלות שממש מטרידות אותי. במשך זמן רב אני סובלת מהפרשות צהובות ולעיתים לבנות שמלוות בריח. בכל פעם שהייתי אצל בדיקת רופא נשים נאמר לי שזאת פטריה, מבלי לקחת תרבית. בפעם אחת אובחן לי זיהום בנרתיק, והרופא אמר שזאת פטריה מלווה בחידק (הוא אמר שזאת לא מחלת מין), שוב מבלי לקחת תרבית, ונתן לי כדור לי ולבן זוגי. לפני מספר ימים התעקשתי רופאת נשים אחרת תבדוק אותי שוב, והיא אמרה שההפרשה שלי איננה תקינה, ולקחה דגימה לבדיקת מעבדה. והיא נתנה לי כדור אגיסטן ודוקסילין 100 לשבוע ימים. את הכדור לקחתי אבל את הדוקסילין עדיין לא, מכיוון שאני רוצה להמתין לתוצאות המעבדה. מה אתה ממליץ? אם אני אמתין ייתכן שאני אעשה לעצמי נזק? כאשר שאלתי מה האבחנה שלה היא אמרה שזאת פטריה שמלווה בזיהום, והיא רוצה לבדוק מה מקור הזיהום. שאלתי אותה אם זאת מחלת מיןף היא אמרה שלא. שאלתי אותה מה לגביי טיפול לבן זוג, היא אמרה שאין צורך. והיא אמרה שאם תשובות המעבדה יראו אחרת מהאבחנה שלה, היא תתקשר להחליף טיפול. היום בדקתי שוב והייתה לי הפרשה צהובה מלווה בקצת דם. דוקטור, מה לדעתך יש לי? ייתכן שזאת מחלת מין שנדבקתי בעבר ולא טופלה ומראה סימנים רק עכשיו? חשוב לי לציין שאני פעילה מינית רק עם בעלי במשך למעלה משנתיים. אבל לפי דברי הרופאה זאת איננה מחלת מין, אז מזה כן יכול להיות? ההפרשות הצהובות באות מידי פעם, ממה זה יכול לנבוע? האם זה יכול להיות זיבה או כלימדיה? האם זה נכון שאני ממתינה לתשובת המעבדה ולא לוקחת את התרופה? אני ובעלי רוצים להיכנס להריון, וחשוב לי לבדוק הכל ולטפל ולדעת שהכל בסדר. אגב עשיתי מספר פעמים בדיקות פפס שיצאו תקינות. אם חלילה היה משהו לא היו עולים על זה בפפס? האם אפשר לגלות מחלות מין דרך משטח פפס? חלילה וכן היתה הידבקות בעבר ולא טופל, מה הנזקים שיכולים להיות מכך, והאם תמיד יש נזקים? האם זה פוגע ב -100% בפיריון, או שיש סיכוי שלא? אני יודעת שמכתבי ארוך, אך אני מתחננת שתתייחס למכתבי ותענה על שאלותיי. בברכה, לילך.

שלום, נראה שיש לך דלקת בצואר רחם וראוי שתגשי לבדיקה בהקדם, כולל קולפוסקופיה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

08/06/2006 | 18:49 | מאת: בחורה

בד"כ נותנים דוקסילין לטיפול בכלמידיה והבנתי מהפורום של הרופאים בכללית שגם כאשר לא ממש בטוחים מעדיפים לתת את הטיפול, כי האבחנה לא תמיד נכונה ועדיף לקחת כדורים מאשר להשאר עם המחלה שלא אובחנה. אבל אני חושבת שלעוד חיידק ,אני לא בטוחה אולי מיקופלסמה, תבדקי בכתבות באתר של ד"ר שרגא או באתר של הכללית. דרך אגב את ממש מזכירה לי את הסיוט שאני עברתי, בדיוק אותו סיפור, בדיקות תקינות ורופאים שחוזרים וטוענים שזו פטריה ואפילו עשיתי תרביות שגם פטריה לא גילו בהם וכמובן שהנרות והמשחות לא הועילו. לפי דעתי ולפי מה שהרופאים כתבו כדאי לך לקחת את הכדורים בכל מקרה של ספק ולקטול את החיידק במידה ואכן קיים, כמובן שכדאי לך להתקשר ולהתייעץ עם הרופאה ולחסור אליה אפילו על מנת לספר לה שהההפרשות היו גם דמיות.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה