LICHEN HYPERPLASTIC DYSTROPHY

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

27/02/2006 | 21:30 | מאת: נופר כהן

לרופא שלום, אני התלוננתי במשך שנים(!) על גירודים באיזור הפות בשפתיים הפנימיות לאחר מחזור (ההפרשה החומה ה"מסיימת"). נלקחה ביופסיה מהוואגינה והתגלתה התבלטות הרירית בצורה עמידית. האבחנה הסופית (מני רבות..) היתה LICHEN HYPERPLASTIC DYSTROPHY. הטיפול היה במשחת DERMOVATE שמכילה סטרואידים וסייע במידת מה. הייתי רוצה לשמוע ממך מהי הבעיה הזו? ואיך היא קורית? והאם יש קשר לסוכרת? אני לא חולת סוכרת כלל וכלל, אבל פעם שמעתי, באחת מהפעמים שביקרתי אצל רופא, שאולי יש חשש לסוכר. עשיתי בדיקות והבדיקות של הסוכר יצאו תקינות. למותר לציין, שאני חולה במחלה תורשתית FMF (קדחת ים-תיכונית משפחתית) ומטופלת בכולכיצין (1.5 מ"ג ליום). אשמח לקבל פרטים נוספים על מנת לדעת מהי האבחנה הזאת? הרופא שטיפל לא כל כך נתן אינפורמציה... כל תשובה שלך תתקבל בברכה, מהמודאגת, נופר.

שלום, הדיסטרופיה הזאת פרושה רירית עריה [פות] בלתי תקינה. לרוב היא אינה סרטנית או טרום סרטנית אך ראויה בשל כך למעקב. הטיפול שקבלת הולם. אם אינו מועיל ישנם טיפולים נוספים אך לגביהם ניתן להחליט רק אחרי בדיקה ואשמח לעזור במידת הצורך. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה