כלמידיה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

10/05/2007 | 11:35 | מאת: מיה

לפני כ4 חודשים התלוננתי בפני הגניקולוגית שלי על תחושת צריבה בזמן מתן שתן, לא נמצאו סימני דלקת בשתן, אז היא אמרה לי לשתות מיץ חמוציות כדי לשטוף את דרכי השתן שלי.... לפני כמה שבועות הגעתי למיון עם כאבים בצד ימין, ניתחו אותי בחשד לדלקת בתוספתן ומצאו PID במצב חריף. בתרבית לא מצאו חיידקים, אך לאחר שקראתי על הנושא חשדתי בקלמידיה. קיבלתי טיפול אנטיביוטי רציני, אבל דוקסילין רק 100 מ"ל ביום ל14 יום. אצל חבר שלי לא נמצאה כלמידיה בשתן. תודה רבה, ואני אשמח לתשובה מהירה יש לי 2 שאלות: 1. כיצד אדע שמה שהיה לי הוא אכן כלמידיה? לא עשו לי בדיקות שתן לחיידק זה בבית חולים. איך אדע שזה עבר לי? איך אוכל לדעת אם נעשה איזשהו נזק בלתי הפיך לחצוצרות שלי? כל המצב הזה מאוד מלחיץ אותי... 2. מה כדאי לחבר שלי לעשות? לקחת דוקסילין למרות הבדיקה? אני מאוד מפחדת מכיוון שהבדיקות לא מדויקות ב100% והסיכוי להדבק שוב ולגלות זאת כעבור חודשים לאחר ניתוח מפחיד מדי.רופאת המשפחה שלו לא נתנה לו מרשם מכיוון שהבדיקה חזרה תקינה.. רק אוסיף שמעבר לתקופה קצרה של צריבה בשתן, לא היו לי סימפטומים. אז איך אפשר לדעת..?

לפני כ4 חודשים התלוננתי בפני הגניקולוגית שלי על תחושת צריבה בזמן מתן שתן, לא נמצאו סימני דלקת בשתן, אז היא אמרה לי לשתות מיץ חמוציות כדי לשטוף את דרכי השתן שלי.... לפני כמה שבועות הגעתי למיון עם כאבים בצד ימין, ניתחו אותי בחשד לדלקת בתוספתן ומצאו PID במצב חריף. בתרבית לא מצאו חיידקים, אך לאחר שקראתי על הנושא חשדתי בקלמידיה. קיבלתי טיפול אנטיביוטי רציני, אבל דוקסילין רק 100 מ"ל ביום ל14 יום. אצל חבר שלי לא נמצאה כלמידיה בשתן. תודה רבה, ואני אשמח לתשובה מהירה יש לי 2 שאלות: 1. כיצד אדע שמה שהיה לי הוא אכן כלמידיה? יש תרביות, בדיקות דם ובדיקת PCR איך אדע שזה עבר לי? ראי תשובתי הקודמת איך אוכל לדעת אם נעשה איזשהו נזק בלתי הפיך לחצוצרות שלי? יש לקרוא קודם כל את דוח הניתוח שלך 2. מה כדאי לחבר שלי לעשות? בדיקת כלמידיה לקחת דוקסילין למרות הבדיקה? בדיקת כלמידיה ולאחר מכן שיחה אז איך אפשר לדעת..? ראי תשובותי לעיל

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה