פטריה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

01/03/2007 | 10:03 | מאת: שגית

רופא הנשים איבחן אצלי פטריה עקב הפרשות לבנות. לא חשתי גרד או הפרשות כמו קוטג' או ריח כלשהו. הוא ביצע תרבית והתשובה היתה שלילית לקנדידה. 1.האם יכולה להיות פטריה מסוג אחר, ואיזה סוג? 2.איך בודקים בדיוק איזו סוג פטריה יש לי ? 3.האם העובדה שיש לי הפרשות אך אין גרד וכו' יכולה להעיד על משהו אחר ולא פטריה? (יש לציין שנבדקתי לכל סוגי מחלות המין והכל שלילי) 4. בעבר כשכן היתה לי פטריה השתמשתי באגיסטן אך לא הרגשתי שזה עוזר. אילו נרות כן יכולים לעזור לפטריה שאינה קנדידה?

התייחסותי למטה בין שאלותיך: 1.האם יכולה להיות פטריה מסוג אחר, ואיזה סוג?***אם התרבית שלילית - היא שלילית לכל פטריה. 2.איך בודקים בדיוק איזו סוג פטריה יש לי ?***משטח ישיר במיקרוסקופ ע"י הרופא עצמו נותנת הערכת מצב ראשונית ולעתים יש להיעזר בבדיקת PCR 3.האם העובדה שיש לי הפרשות אך אין גרד וכו' יכולה להעיד על משהו אחר ולא פטריה? (יש לציין שנבדקתי לכל סוגי מחלות המין והכל שלילי)***כן למשל דלקת צואר. 4. בעבר כשכן היתה לי פטריה השתמשתי באגיסטן אך לא הרגשתי שזה עוזר. אילו נרות כן יכולים לעזור לפטריה שאינה קנדידה? ***לא בהכרח כי ישנם בגדול 3 פטריות:קנדידה אלביקנס, גלברטה וטרופיקליס.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה