כלמידיה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

08/01/2007 | 19:40 | מאת: כלמידיה

שלום רב עשיתי בדיקה לכלמידיה, הבדיקה הייתה בדיקת שתן \ DNA של הכלמידיה דרך השתן היה רשום שלילי האם הבדיקה אמינה? חברה שלי הייתה אצל הגניקולוגית שלה , והיא עשתה לה משטח צוואר הרחם Pap , היא לקחה דגימה של מתוך האיבר ובדקה והכל היה תקין כו.... אני לא מבין בזה אם היה לה כלמידיה , הגניקולוגית היתה מבחינה? היא גם עשתה לא אולטראסאונד , והראתה לך את הביציות והיא אמרה שהכל תקין.

בדיקת PCR אינה מספיק אמינה. פאפ - גם לא - לשם אבחון כלמידיה.

09/01/2007 | 03:56 | מאת: בבקשה תשובה

אני קראתי במאמר מפורסם , שבדיקת כלמידיה DNA לכלמידיה היא מאוד אמינה ואפילו מאוד מדוייקת ועומקנית עד שהיא מראה אפילו שרידים של חיידקי כלמידיה עד שבועיים לאחר טיפול המחלה ובגלל זה המון אנשים מקבלים לפעמים תשובה חיובית , כי היא כל כך רגישה. זה היה מאמר של מדענית מפורסמת אמריקאית עשיתי את הבדיקה פעמיים בהפרש של 8 חודשים אחת מהשניה הם יצאו שלילי. לגבי חברה שלי , רופאים אמרו לי שגניקולוג יכול לאבחן כלמידיה בבדיקה פשוטה. והרי בדקו לה תאים מתוך איבר המין והכל היה גם תקין ... אני אשמח לקבל ממך תשובה.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה