אבחון זיבה-דחוף

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

05/01/2007 | 19:00 | מאת: שמואל

לאחרונה אובחן אצל חברה שלי החיידק נסריה גונוראה אחרי בדיקת משטח. עקב זאת הרופאה שלה אמרה שגם אני צריך להיבדק מאחר וקיימנו יחסי מין לא מוגנים. ראוי לציין שאינני חש בשום סימפטום של זיבה והכל כרגיל,אך עדיין עברו רק שבועיים מאז שחברתי הבחינה בסימפטומים אצלה, והבנתי שזה יכול להימשך כמה חודשים ללא הסימפטומים. וכעת לבעיה: אתמול הופניתי לרופא לבצע בדיקת משטח תרבית. ראוי לציין שזו הפעם הראשונה, ואני לא מבין בזה דבר. הרופא הראה לי שתי מבחנות ארוכות עם קיסם ארוך בפנים ממתכת וצמר גפן בקצה (כמו מקל לניקוי אוזניים מוזר) והוא אמר שאני צריך להחדיר את זה לאיבר עד לעומק מסויים ואז לסובב אותו טיפה ולהוציא, בשתי הקיסמים. כאשר נטלתי את הראשון, לא יכולתי לבצע זאת. איך שהתחלתי לנסות להחדיר את זה הרגשתי כאבים אדירים וסחרחורת ובחילה ולבסוף גם התעלפתי. לבסוף הרופא הפנה אותי לרופא אחר שהוא יבצע את ההחדרה במקומי, ביום שלישי הקרוב. כל פעם שאני רק חושב על דרך ההיבדקות הזו אני נחרד ומתחילה לי בחילה וסחרחורות (כן, רק מהמחשבה), ואני ממש ממש מפחד שיכאב לי אח"כ באיבר ומפחד שזה יפגע בצינור השופכה או שתהיה איזו בעיה שזה יוביל לזה אח"כ. השאלה שלי היא אם אין אף דרך אחרת, פחות איומה להיבדק לדבר הזה. הבנתי שישנה בדיקת שתן מיוחדת שאפשר לעשות, אבל הרופא לא אמר לי שום דבר על זה. בבקשה, אני חייב תשובה כמה שיותר מהר, ביום ראשון אני חוזר לצבא ומשם אני לא אוכל לקרוא תשובה (במקרה שתינתן). תודה רבה רבה מראש!

שלום, הבדיקה שהתבקשת לעשות היא בגדר התעללות! בעיקר משום שאין בה צורך כי כאשר אצל בן או בת זוג מואובחנת מחלה כמו זיבה, עגבת, כלמידיה ועוד מטפלים בבת או בבן הזוג כאילו שגם להם יש את המחלה. עליך לקבל טיפול ובהקדם. אם לא תמצא פתרון עד שתחזור לצבא תגיע אלי ואתן לך את הטיפול הנדרש. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה