שאלה מטרידה!

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

22/12/2006 | 23:24 | מאת: מעיין!

ד"ר שלום רב! השבוע קראתי מאמר שלך שבו כתוב שאחד מסימני הכלימידיה הוא הפרשה צהובה וכאבים בזמו יחסי מין. לפני שהתחתנתי סבלתי במשך זמן מכאבים בזמן יחסי מין, והפרשות צהובות. הייתי אצל רופאי נשים מספר פעמים, ואף פעם לא לקחו לי תרבית, אלא עשו לי רק פפס. בכל פעם עברתי בדיקה שיגרתית ואמרו לי שזאת פטרייה. אך עכשיו יצא לי לחשוב אולי הייתי צריכה להתעקש על בדיקה מדויקת יותר כגון תרבית. האם ייתכן שזאת חלילה הייתה כלימדיה או זיבה ולא עלו על זה? כי סבלתי רבות מכאבים בזמן יחסי מין וזיבה. פעם אחת הרופא אמר לי שייתכן שזה חיידק שעבר ביחסי מין ונתן לי כדור חד פעמי וגם לבן זוגי. העניין הוא שעכשיו אני נשואה ומתכננת הריון, אז איך אדע שהכל תקין? כי אנחנו מנסים כמה זמן ולא מצליחים. יש לציין שאף פעם לא עשיתי בדיקה לאיתור מחלות מין, אלא רק בדיקות שגרתיות אצל רופאי נשים, ובכל פעם הם אמרו שזאת פטרייה, וגם פפס שעשיתי מספר פעמים שיצא תקין. האם תמיד מחלת מין כגון כלימדיה או זיבה שלא טופלה גורמת לעקרות? ואם חלילה זה פגע באברי הרבייה, האם יש מה לעשות? ומדוע יש קשר הדוק בין כלימידיה לאיידס? האם כל מי שנדבק בעבר בכלימידיה יידבק באיידס? יש לציין שאני עם אותו בן זוג 3 שנים ומקיימת יחסי מין רק אתו. אך מה שמוזר הוא שההפרשות הצהובות לא פוסקות, והן באות מידי פעם (לא כל הזמן), ויש לי גם ריח לא נעים מאיבר המין וגירוד מידי פעם. הייתי אצל רופאת נשים לפני כשלושה חודשים, ובהתחלה היא אמרה שהכל תקין, ובבדיקה חוזרת היא אמרה שההפרשה שלי לא נראית תקינה ונתנה לי דוקסילין ל - שבוע ימים רק לי, ולא לבן זוגי. כאשר שאלתי אותה למה מיועדת התרופה, אז היא אמרה שם יש לך זיהום אז זה יעזור. ובמקביל לקחו לי פעמיים בדיקות תרבית למעבדה, שיצאו תקינות, ובדיקת שתן שיצאה תקינה. האם ייתכן שאני סוחבת איתי מהעבר זיהום שלא טופל במשך שנים וזאת הסיבה לכל התופעות, או שאין הדבר הגיוני? האם זיהום של מחלת מין חולף מתי שהוא, או שהוא חוזר כל הזמן עד שלא מחסלים אותו? ד"ר יקר, אני יודעת שמכתבי ארוך וגדוש פרטים, אך אני ממש מוטרדת. אני מנסה להביא ילד ויש לי קצת קשיים, ואני רוצה לדעת שהכל תקין. כי לפי בדיקות התרבית האחרונות לא נמצא דבר. האם בדיקות הפפס שעשיתי היו מראות אם חלילה היה משהו לא תקין. העניין ששהפרשות הצהובות, הריח והגירוד לא נעלמים ואינני יודעת מה לעשות. אנא ממך ענה לי על כל שאלותיי, ואל תפנה אותי לחומר באינטרנט. תאמר לי מה לדעתך עליי לעשות, והאם ייתכן שזהו זיהום מהעבר שלא עלו עליו בבדיקות? ממתינה לתשובותיך, תודה, מעיין.

שלום, להלן התייחסותי: האם ייתכן שזאת חלילה הייתה כלימדיה או זיבה ולא עלו על זה? כן. אז איך אדע שהכל תקין? תגיעי לבדיקה. האם תמיד מחלת מין כגון כלימדיה או זיבה שלא טופלה גורמת לעקרות? בשכיחות גבוהה. ואם חלילה זה פגע באברי הרבייה, האם יש מה לעשות? להגיע לבדיקה ולקבל את האבחנה והטיפול המתאימים. ומדוע יש קשר הדוק בין כלימידיה לאיידס? יש מין כלל של מי שחולה פעם אחת - חולה פעמיים. האם כל מי שנדבק בעבר בכלימידיה יידבק באיידס? לא. האם ייתכן שאני סוחבת איתי מהעבר זיהום שלא טופל במשך שנים וזאת הסיבה לכל התופעות, או שאין הדבר הגיוני? יתכן ופגישה עם רופא תוכל לפתור לפחות חלק מן השאלות. האם זיהום של מחלת מין חולף מתי שהוא, או שהוא חוזר כל הזמן עד שלא מחסלים אותו? לרוב חולף אחרי טיפול. האם בדיקות הפפס שעשיתי היו מראות אם חלילה היה משהו לא תקין? לא. מה לדעתך עליי לעשות, והאם ייתכן שזהו זיהום מהעבר שלא עלו עליו בבדיקות? רק אחרי פגישה נותר להשיב לשאלותיך. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה