קונדילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

05/12/2006 | 14:19 | מאת: רוני

ממה שקראתי ישנם שני סוגים של קונדילומה העלולים להביא לסיכוי יתר אצל נשים לחלות במחלת הסרטן בצוואר הרחם. האם ניתן לאבחן את שני הסוגים הללו? אובחנתי כסובל מקונדילומה, אני בן 28 ואני מתלבט אם לספר לחברתי או לא.

שלום, קודם כל תעבור בדיקה קולפוסקופית מקיפה ולאחר סילוק הנגעים תעשה PCR לוודא שהינך נקי - הן מנגעים והן מנגיפים. ממליץ בחום להימנע ממגע מיני כל עוד לא נרפאת. להלן דרכי ההדבקה:מגע מיני בין אברי המין ופי הטבעת, מגע מיני אוראלי [לא סתם נשיקה], תחתונים ומגבות ומכשירים כמו ויברטור ומכשירי הורדת שיער. ניתן לגלוש באתר הרשום למטה ולקרוא את המאמר על קונדילומה שבלינק כאן למטה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net http://www.genicolog.net/new/article.asp?fn=condyloma-papilloma(2).htm

שלום, ממליץ בדיקה קולפוסקופית מקיפה, סילוק הנגעים ולבסוף בדיקת PCR לוודא שגם הנגיפים סולקו מהגוף. עד אז ממליץ מאד שלא לקיים מגע מיני כמפורט. להלן דרכי ההדבקה:מגע מיני בין אברי המין ופי הטבעת, מגע מיני אוראלי [לא סתם נשיקה], תחתונים ומגבות ומכשירים כמו ויברטור ומכשירי הורדת שיער. ניתן לגלוש באתר הרשום למטה ולקרוא את המאמר על קונדילומה שבלינק כאן למטה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net http://www.genicolog.net/new/article.asp?fn=condyloma-papilloma(2).htm

15/12/2006 | 00:58 | מאת: רונית

האם יש אפשרות שיש קונדילומה ותוך האנוס עם בדיקה בפי הטבעת תקינה ? האם נגיף מסוג לא סרטני יכול לגרום לסרטן? האם אחרי הסרת הקונדילומה וליזר ומעקב אחרי הטיפול , אתה יכול להדביק בן סוג עם ויזואלי כבר אין יבלות?

שלום, כן, אני רואה את התופעה הזאת של בדיקת אנוס תקינה ללא נגעי קונדילומה ואילו בתוך התעלה האנלית - גידולי קונדילמה. בנוסף אני רואה דבר דומה לגבי צינור השתן, שבדיקת הפות תקינה ללא קונדילומה ובתוך צינור השופכה - גידולי קונדילומה. נגיף מהסוג הלא מסרטן כמו 6 ו 11 עלול גם לגרום לסרטן אך בשיעור מאד נמוך. לאחר הסרת הנגעים אני ממליץ לעשות בדיקת PCR ורק כשהיא שלילית - ז"א שאין נגיפים אפשר לומר שלא מדבקים. ניתן לקרוא בכתבה שלי שבלינק הבא: http://www.genicolog.net/new/article.asp?fn=condyloma-papilloma(2).htm בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה