קונדילומה-תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

01/12/2019 | 23:08 | מאת: קונדילומה

שלום רב אני בת 31 נשואה .בבדיקה נמצאו נגעים כרוביתיים בקוטר 1-2 ס"מ. בוצעה קולפוסקופיה עם ביופסיה . האבחנה שנתקבלה - condiloma accuminata בביופסיה נמצא: fragments of condiloma acuminatum p16 immunostain shows wild-type pattern. ki67 mildly increased הרופאה אמרה שמדובר בזן שגורם ליבלות וזה לא מסוכן ולא גורם לסרטן. ממה שקראתי באינטרנט , קיבלתי תמונה שונה. בנוסף , אמרה שאין כל סכנה להריון וללידה בעתיד. על פי המלצת הרופאה התחלתי בטיפול בחיסון גארדסיל 9 . ( לא קיבלתי את החיסון בעבר. שאלותי הם: מה משמעות תוצאות הביופסיה. האם אני בסיכון נוגבר לחלות בסרטן ? האם החיסון בכלל יעיל עכשיו . קיבלתי רק מנה אחת מה בעלי צריך לעשות. אין לו כל נגעים. אני מתכננת הריון . האם העובר עלול להדבק בנגיף במהלך הלידה? מאד מבולבלת תודה על תשובתך.

הטיפול היעיל ביותר הוא הסרה בלייזר בהכוונת קולפוסקופ. בתשובה לא ציינת את מספר הוירוס. החיסון הוא הכי יעיל אחרי תוצאה תקינה של HPV PCR. בהריון יש סכנת הדבקות לעובר. וכמובן חיונית בדיקת קולפוסקופיה מקיפה לכל אברי המין פי הטבעת הפה האף והעינים לפני התחלת טיפול.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה