דחוף!דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

17/10/2006 | 16:25 | מאת: לילי

שלום, אני בת 28 אתמול ביקרתי אצל רופאת המשפחה שלי עקב העובדה שסבלתי מכאבים עזים וצריבות איומות בשלפוחית השתן גם בעת מתן שתן וגם באופן כללי הרופאה רשמה לי אבקה לשימוש חד פעמי בשם מונורול ומסרה שאם אחוש בטוב בבוקר אין צורך באנטיביוטיקה, במידה והאבקה לא תסייע היא מסרה שאזדקק לאנטיביוטיקה ורשמה לי רספרים פורטה 2 טבליות ליום למשך 5 ימים שאלתי היא, באם יש שיפור משמעותי לעומת תחושתי אתמול אך עדין אני חשה בצריבות כאשר עלי להטיל שתן ובעת שאני מטילה אותו ומתרוקנת השלפוחית עוברת תחושת הצריבה האם הנך ממליץ שאמתין יום נוסף בטרם אתחיל את הטיפול האנטיביוטי? שנית, אם אקח אנטיביוטיקה זו האם יש סיכוי שתפגום ביעילותן של גלולות מרסילון שאני נוטלת כבר 8 שנים ברצף? (הבנתי שיש סוגי אנטיביוטיקה שעשויים לפגום ביעילות הגלולה ככזו המונעת הריון) שאלה נוספת היא האם בן זוגי עשוי להדבק בשימוש משותף בשרותים או באם נקיים יחסים ללא שימוש בקונדום ? תודה רבה, לילי

שלום, מה תשובת התרבית? יעילות הגלולות לא תיפגע. בן הזוג לא מעורב. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה