דלקת באגן?

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

17/10/2006 | 02:28 | מאת: יעל

מה הסימנים לדלקת באגן(ברחם,בחצוצרות..)? האם דימומים לא סדירים (בלי הכתמות-הדימום הוא רציף כמו בווסת) -כל שבועיים ולעיתים שינוי בכמות הדימום (בין 5-9 ימים) בכל פעם וכאבים קשים מאוד מאוד בווסת+כאבים בבטן התחתונה בעיקר מימין אופיינים לדלקת באגן? שקיעת דם מוחשת (השאר תקין) אבל אין תופעות של חום? האם מחלות כמו כלמידיה, זיבה, עגבת יכולות להשפיע על מע' העיכול ולגרום לכאבי בטן ושלשולים (קולונוסקופיה תקינה)?האם בבדיקת אולטרסאונד ניתן לגלות מצב של דלקת באגן? תודה וחג שמח!

שלום, דלקת באגן אינה מחלה אחת ויש לה טווח של סימנים ותלונות בתלות באברים המעורבים ובחומרת הפגיעה. במקרה החמור יכול להיות חום ושקיעת דם מוחשת וכאב בטן והפרשה נרתיקית. האבחנה נעשית לפי שיחה, בדיקה גופנית, אולטרהסאונד ולעתים בדיקות נוספות. דלקת אגן יכולה גם לגרום לשילשולים. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה