אוטרוגסטן 200-שאלה למי מכן שאולי תוכל לעזור

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

18/10/2005 | 18:55 | מאת: רננה

הי בנות, האם מישהו יודעת מה מטרתה של תרופת ה"אוטרוגסטן 200 "? ומהן תופעות הלוואי שלה?האם אלו תופעות הריוניות כמו : גודש בחזה,חולשה,צרבות ,דקירות בבטן התחתונה? האם התרופה דוחה את קבלת המחזור? תודה, רננה

18/10/2005 | 19:43 | מאת: ילדת האוקיינוס

שלום רננה, אוטרגסטן מכיל פרוגסטרון - הוא ההורמון המופרש מהגופיף הצהוב (מה שהיה הזקיק לפני הביוץ) ותומך ברירית הרחם לאחר הביוץ לבל תתפרק בעת קליטת ההריון. זה מה שקורה במחזור טבעי. ב-IVF הביציות נשאבות מהזקיקים ביחד עם הנוזל, מה שפוגע בתפקודם מאוחר יותר כגופיפים צהובים, ולכן אנו מוסיפים לגוף תמיכה של פרוגסטרון - בצורה של אוטרגסטן, אנדומטרין, קרינון או גסטון. לגבי תופעות לוואי: כמו כל תרופה המכילה הורמונים, תופעות לוואי שונות הן צפויות, אך משתנות מאוד בין אשה לאשה. לי לא היו תופעות לוואי, אך לכמה מחברותי היו. לגבי דחיית המחזור: מכיוון שהפרוגסטרון, כאמור, תומך ברירית ואמור למנוע את פירוקה, הגיוני ששימוש באוטרגסטן עלול לדחות את קבלת המחזור גם במקרה בו חלילה לא נקלט הריון, ועם זאת, גם כאן - זה משתנה מאשה לאשה ומתרופה לתרופה. אצלי, למשל, אוטרגסטן לא דחה מחזור, אנדומטרין כן דחה אותו ביומיים שלושה - אבל רק גסטון דחה אותו מהסיבה הנכונה - הריון... שיהיה לך בהצלחה וחג שמח!

18/10/2005 | 20:06 | מאת: רננה

תודה לך. הרופא המטפל שלי נמצא בחו"ל וזהו רופא פרטי. אני בטיפולי גונל F+פרגניל+IUI .אני אובדת עצות .עשיתי בדיקה ביתית בדיוק ביום ה14 לאחר הIUI ולא נראה הריון ועדיין לא קיבלתי את המחזור. אין מי שידריך אותי האם להפסיק את האוטרוגסטן או להמשיכו. אנחנו אחרי MISSED (לפני 3 חודשים) ,בהמתנה לילד ראשון. החיים שלנו סובבים סביב זה.הדיכאון הוא לא קליני אבל יש עצבות וציפייה. אין תיסכול או מרירות אבל תחושה כזו "שגם לנו מגיע ושנהיה הורים טובים". אנחנו בני 31 . אז תודה על ההקשבה ואם יש לך עצה לגבי האוטרוגסטן אשמח לשמוע.

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה