זחילה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

09/06/2006 | 17:47 | מאת: אתי רומנו

בני בן תשעה חודשים מתהפך מן הבטן לגב ומתהפך לצדדים אך אינו זוחל בכלל. הוא נמצא על הבטן זמן רב מרים את ראשו היטיב אבל לא מתקדם לזחילה לא קדימה ולא אחורה מה לעשות?

09/06/2006 | 18:28 | מאת: אודליה קירשנבאום

אתי שלום. בגיל 9 חודשים תינוק אמור לעשות את כל מה שתארת ובאמת להתחיל להראות סימנים של זחילה: עמידת 6 וניעות קדימה ואחורה, זחילה לאחור, זחילת גחון... יחד עם זאת ע"פ מה שאת מתארת מדובר באיחור קל מאוד בטווח התקין. מורה מנוסה בעבודה עם תינוקות בשיטת שלהב/פלדנקרייז יוכל להראות לך בפגישה כמה דברים שתוכלי לעשות כדי "לרמוז" לו לגבי השלב הבא - זחילה. ובכך לאפשר לבנך להתחיל להתקדם יותר בקלות. שבת שלום ובהצלחה. אודליה.

09/06/2006 | 20:43 | מאת: דקל

לא ציינת האם תינוקך מתגלגל מהגב לבטן , האם הוא שוכב מיוזמתו על הגב כאשר הוא ער? האם הוא מכניס או מגיע עם כפות הרגליים באופן ספונטני לפה? ישנם תינוקות ששרירי הגב מאוד חזקים וקצרים -הפושטים ולכן שרירים אלו מתקשים להתעגל/להתארך מה שמפריע/מעכב את הפונקציה של עמידת שש וזחילה הדורשות התארגנות ויחס נכון בין חלק גוף קידמי ואחורי. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם מומחה/מורה לפלדנקרייז שיילמד אותך מה לעשות כמו שאודליה ציינה. דקל -ספורט טיפולי שיקומי ומורה לפלדנקרייז

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות