בן שנתיים שעדיין לא הולך לבדו

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

16/01/2013 | 14:00 | מאת: אמא לפעוט

בסוף החודש בעה"ש ימלאו לבני המקסים שנתיים אך הוא טרם הולך לבד. קצת רקע עליו- בסביבות גיל עשרה חודשים הוא התחיל זחילת גחון ובגיל שנה וארבע התחיל לזחול על שש. בגיל שנה וחצי נעמד לבד בכוחות עצמו ומאז הוא כל הזמן מתקדם מטפס לבד, מתגלש, נעמד ליותר זמן עם תמיכה, הולך עם ידיים שלנו, הולך מסביב לשולחן ומסביב למיטה, מנסה לעשות כמה צעדים לבד בלי תמיכה כשאני שמה לו משהו קרוב אבל נראה שהוא מסוגל אבל מפחד. מעבר לזאת הוא ילד בריא, רגוע, חייכן, חברותי, מדבר. אני מאוד רוצה לעזור לו אשמח אם תתנו לי עצות בתנועה כיצד לעבוד איתו. האם כדור פיזיו מומלץ?

שלום לך אמא לפעוט. מדברייך עולה תמונה של ילד עם טמרפמנט מאוד נינוח, שאת כל אבני הדרך משיג בזמן שמתאים לו. במערכת השלד, קיימים רצפטורים (קולטנים)שתפקידם לאותת למערכת העצבים המרכזית ולמוח מתי הילד בשל ל"שלב הבא" וכך את רואה שהוא מתקדם. בנך מתנסה במקומות שיווי המשקל לעמידה ו-הליכה, שכן הליכה משלבת העברת משקל, עמידה לרגע חטוף על רגל אחת ועוד - דבר לא ברור מאליו ושדורש מוכנות מירבית של כל המערכות: שיווי משקל-שריר-שלד ועוד. מה לעשות? להמשיך לאפשר לו את ההתנסויות ולצלם, למזכרת. בברכה, אילה טייכמן, מומחית לתנועה בשיטת פלדנקרייז נ.ב. לא ברורה לי השאלה בקשר לכדור פיזיו?

23/01/2013 | 10:25 | מאת: אמא לפעוט

ראשית, תודה על תשובתך המלומדת ועל צפירת הארגעה שהענקת לי. הסביבה אומרת לי שלילד שלי יש שרירים חלשים/רפויים ושהוא צריך טיפול. מה דעתך על כך? הייתי איתו בפיזיותרפיה התפתחותית פעמיים ובשני הפעמים הוא לא שיתף פעולה ורק בכה. לכן יישמתי את ההמלצות לבד ועבדתי איתו כשהוא לא ידע לעמוד לבד. גם אני חושבת שאילו אבני התפתחות וכל אחד יעשה זאת בקצב שלו. השאלה עד איזה גיל זה נחשב בנורמל לזחול? שיהיה לך יום מקסים וגם את כזו מקסימה!!!

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות