טונוס שריר גבוה?

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

12/01/2013 | 17:09 | מאת: ליאת

שלום, ביתי בת חמישה וחצי חודשים ועדיין אינה מתהפכת. היינו בפעילות מוסיקלית כלשהי בקניון והמדריכה אמרה שיש לה טונוס שרירים מאוד גבוה כיוון שהיא יוצרת הרבה התנגדות עם הרגלים שהן תמיד מתוחות וכיוון שהידיים שלה מכווצות חזק לצידי הגוף. הייתי איתה אצל רופאת המשפחה והיא אמרה שהכל בסדר גמור ושהיא לא רואה בעיה כזאת כי היא מרימה יפה את הראש כשהיא על הבטן. היא מושיטה ידיים למשחק כשהיא על הבטן וגם כשהיא על הגב. הידיים כן מגיעות למרכז הגוף... לכן אני לא בטוחה אם יש בעיה או לא... והיא גם לא הפנתה אותי לבדיקה נוספת... בכל מקרה מאז אני משתדלת לערסל אותה יותר, גם על הכדור.. מגע עמוק, טפיחות... יש לציין שבנוסף לכל אני כן מרגישה שיש בעיה כי כשהיא משחקת על הבטן הרבה קורה שפתאום היא עוזבת את המשחק ומותחת את הידיים חזק חזק, כל שרירי הגוף מכווצים, כשהראש ממש גבוה והיא משמיעה קול ממש חזק של מאמץ (ממש כאילו היא עושה קקי במאמץ) והיא נראית באי נוחות ורק אם אני טופחת על גבה או מחזירה לה את הידיים למשחק באמצע היא משתחררת לכמה שניות... אבל אז שוב מחזירה את הידיים לצידי הגוף ולקולות של אי הנוחות. היא ישנה על הבטן מגיל חודש כך שהיא רגילה להיות על הבטן. על הגב היא אוהבת לשחק אבל בשום אופן לא לישון ועל הצד, נדיר מאוד שהיא מוכנה לשחק, לשכב/לישון.. אבל כן מדי פעם במיטה כשהיא על הבטן, אני רואה שהיא מכניסה קצת את הרגל אל מתחת לבטן, אבל שוב המרפק מפריע... וגם במשחק, קורה אולי פעם פעמיים ביום שהיא מרפה ומניחה את הראש על המזרן אבל אז אם היא מנסה להתהפך המרפק מפריע לה... אשמח לעזרתכן

שלום ליאת, כתבת מאוד יפה! לצערי, מבלי לראות את הילדה לא אוכל להשיב לשאלתך אם היא נמצאת במצב של טונוס שריר גבוה. בברכה, אילה טייכמן מומחית לתנועה בשיטת פלדנקרייז

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות