איחור בהתפתחות המוטורית

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

15/05/2006 | 08:49 | מאת: רונית

בוקר טוב, בני בן 8 חודשים. מתהפך מהבטן לגב מגיל 5 חודשים ומהגב לבטן החל לפני כמה ימים. הוא לא אוהב לשכב על הבטן וגם שכבר שוכב מרים את הראש מאוד נמוך ונראה כסובל. סמני זחילה כלל לא נראים באופק (מכיוון שמרים ראש נמוך וידיו עדין פרושות לצדדים בשכיבה על הבטן) וגם סביב צירו מסתובב מעט אם בכלל. אנחנו איתו בפזיוטרפיה אחת לשבוע (דרך קופ"ח) אך לא נראה שיש התקדמות כלל. מה ניתן לעשות? האם יש מטפלים בשיטה באיזור אשדוד? האם יש מקום לדאגה? תודה מראש

15/05/2006 | 19:27 | מאת: אודליה קירשנבאום

רונית שלום. דעתי היא שדאגה לא מובילה לשום מקום ועדיף לתעל את הכוחות הפיזיים והנפשיים לעבודה מועילה. מדריך בשיטת פלדנקרייז או שלהב העוסק בעבודה התפתחותית עם תינוקות יוכל לאחר אבחון קצר של אופן התנועה של בנך להציע לכם תרגילים אותם תעשו בשיעור ותמשיכו בבית - מדגישה כי המשך העבודה בבית היא החלק החשוב ביותר בתהליך. אם תרצי הפניה למורה באיזור מגורייך שלחי לי הודעה למייל האישי שלי. בהצלחה. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות