בן 3- קושי בעלייה במדרגות

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

19/07/2012 | 12:28 | מאת: טליה

צהריים טובים, בני נולד בשבוע 39 במשקל 1,900 גר' ושהה בפגייה למשך 10 ימים. בכל שלבי ההתפתחות המוטורית הוא התעכב, היינו קצת בפיזיותרפיה שהוא מאוד התנגד לה ולכן הפסקנו, וגם עשינו לו חוג של מספר שיעורים ב"שחייה" לתינוקות. הוא התחיל ללכת בגיל שנתיים והיום- כמעט בן שלוש, עדיין מתקשה לעלות ולרדת במדרגות, וגם נמנע משימוש במתקני משחק בגני שעשועים. האם זה גיל סביר להתחיל בפיזיותרפיה מסוג אחר? אציין שמכל שאר הבחינות הוא ילד מקסים, מאושר, אינטיליגנטי ומתקשר מצויין. הוא גם טוב במוטוריקה עדינה. תודה רבה טליה

שלום טליה, תודה שפנית. מדברייך ניתן להבין כי כל ההתפתחות של הילד היא בקצב המתאים לו. ילדים הם יצורים מופלאים. הם יודעים מתי הם מצליחים ו"מרצים" ועומדים בתקוות שלנו, ההורים ומתי הם לא. בד בבד עם ההתפתחות המוטורית הם מתחילים לבנות את דימוי הגוף שלהם ואת המודעות העצמית. כתבת שהוא נמנע ממשחק בגינה הציבורית וזה קצת חבל. בדיעבד, אולי לא הייתם צריכים לוותר על הטיפולים בפיזיוטרפיה. בהחלט יש מה לעשות ומה לתרום לילד ו-יפה שעה אחת קודם!! אם תרצי שאפנה אתכם למורנ מוסמך - אעשה זאת בשמחה! אילה טייכמן | פלדנקרייז...ושקט בגוף

19/07/2012 | 20:59 | מאת: טליה

תודה על תשובתך, אכן גם אני מצטערת שויתרנו על הפיזיותרפיה כליל במקום לנסות פתרונות אחרים, האם יעיל יהיה לעשות טיפול גם בגילו? אשמח למטפלת רלוונטית באיזור ירושלים שוב תודה וסופשבוע נעים טליה

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות