בלט דיסק ורגל נרדמת

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

20/08/2009 | 10:35 | מאת: שי

שלום. אובחן אצלי בלט סידק בחוליות הגב התחתון. אני מתמיד בשחיה ותקופה ארוכה שאיני סובל מכאבים כמעט. יחד עם זה הרגל השמאלית נרדמת לי אפילו תוך כדי שחיה. אני מבין כי הירדמות של הרגל תוך כדי שחיה מעידה על שמשהו שאני עושה לא טוב לי. יחד עם זה חשוב לי להמשיך לשחות. האם השיטה שלכן תוכל לסייע לי להתגבר על הבעיה. תודה. שי

שלום שי, תודה על השאלה. ידוע כי שחייה נחשבת ספורט מצויין להתמודדות עם כאבי גב. יחד עם זאת, לא ציינת באיזה סגנון אתה שוחה. במצבים של בלט דיסק בחוליות הגב התחתון נוטים להמליץ על שחיית גב ו/או שחיית חתירה. במידה והשחייה חשובה לך ואתה מעוניין להמשיך בה - אני בהחלט ממליצה לשכלל את סגנון השחייה ואולי לקחת שיעור או שניים ממדריך שחייה מוסמך. גמובן שתוכל להצטרף גם לקבוצת פלדנקרייז בקרבת מקום מגוריך וללמוד "על יבש" איך פועל גופך ומהן התבניות ההרגליות שלך. אולי מהשיעורים על המזרן תוכל להשליך על התנהגות הגוף שלך במים. בברכה, אילה

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות