בקשר למתח בעקבות נפילות קסאמים

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

01/01/2009 | 19:08 | מאת: א. מיבנה

שלום לכן, אנחנו גרים ביבנה והנה גם אנחנו הצטרפנו לאזור "מוכה טילים". אני ממש מרגישה לחוצה ומתוחה ושמתי לב גם שאני עוצרת את הנשימה וחורקת בשיניים. . האם יש לשיטה שלכן מה להציע לי ולשכמותי? תודה מראש, א. מיבנה שקרובה עתה לקסאמים

שלום לך א. מיבנה. תודה שמצאת זמן לפנות אלינו בנושא חשוב שכזה. הרשי לי לפתוח ולנסות במילים לחזק אתכם, הגרים בדרום, שהצטרפתם עתה לאוכלוסיה גדולה שחווה תקופה ארוכה מאוד נפילות קסאמים דבר שבשיגרה. אין זה נתפס כלל. אכן, שיטת פלדנקרייז עוסקת בקשר גופ-נפש באופן מיידי, מתוך הקשבה לנעשה בגוף, לקצב הנשימה ולמגע חלקי הגוף השונים תוך מהלך תנועתי קל ופשוט. בקשר לשאלתך, המלצתי: לנסות, אם אפשר להגיע למורה מוסמך בשיטה ולקבל שיעור אחד או שניים. אני מאמינה שאחרי שיעור או שניים תוכלי לחוש הקלה מסויימת וגם סביר להניח שתהיי יותר מודעת לכך מתי את מהדקת לסתות ומה קורה כשאת מרפה אותן וכך גם בקשר להפסקת הנשימה וחידוש שלה. במידה ואת מעוניינת להתנסות בעצמך בחוויה, אזי, בהנחה שאת יכולה לרדת ולשכב על הרצפה, קחי לך שמיכה עבה או מזרון דק. הניחי על גבי הרצפה או השטיח ושכבי עליה. התחילי ב"סקירה וירטואלית" אישית של עצמך. של גופך. * באיזה אופן מונחים האיברים השונים על רצפה? * איזה חלק בגופך מרגיש שזקוק לשינוי? * איזה חלק בגופך את מרגישה הכי טוב? * אילו חלקים בגופך את לא ממש חשה? * איך מונח עקב ימין לעומת עקב שמאל? * כמה מהשוק את חשה ברגל אחת לעומת השנייה? * מה תחושת הירכיים במגען עם הרצפה? * מה משקלו של האגן ובאיזה אופן הוא מונח? * האם את חשה את שקע המותנית? האם המקום הזה ברור לך? * כמה מהצלעות את יכולה למנות במגען עם הרצפה? * האם הנשימה משנה את היחס הכמותי? * איך את חשה את השכמות / כתפיים? * מה שלום השקע הצווארי שלך? * על איזה חלק מונחת הגולגולת? * איפה את חשה תהליכי נשימה? וכך בעודך סוקרת את המנח שלך, את מוזמנת להתחיל להניע אברים שונים בגופך באופן רך ונוח ונעים. שימי לב, בבקשה, מה קורה לנשימה שלך במצבים שונים של תנועה. לאט סיימי את ההתנסות הזו ב"סקירה" נוספת. האם חלו שינויים ביחסי המגע של גופך עם הרצפה? האם השתנתה התחושה הכללית? האם הנשימה קלה יותר? האם הלסתות פחות מהודקות? אשמח לשמוע ממך. בברכה, אילה טייכמן

02/01/2009 | 21:38 | מאת: אודליה קירשנבאום

א מיבנה שלום. ראשית ברצוני להודות לך על שפנית לפורום שלנו. בתקופה זו אני רואה בעזרה לתושבי קו העימות משימה בעלת חשיבו רבה. בתשובתי זו אציע לך שתי דרכים להקלה על מתח, בנוסף לרעיונות הנפלאים של איילה. במידה ותהיי מעוניינת בדרכים נוספות אשמח להוסיף. תרגיל ראשון - מציאת "נקודת הרגיעה" בכף היד: בעזרת יד אחת מששי את כך היד השנייה במרכזה באמצעות לחיצות קלות. תגלי שבמרכז כף היד ישנה נקודה בה ניתן ללחוץ לעומק וזה די נעים. נסי למצוא לך רגע של שקט והקשיבי לנשימה שלך. אל תשני בנשימה שום דבר. נשמי רגיל - לא עמוק מהרגיל, לא לאט יותר, פשוט רגיל. עם הרגיעה שתגיע הנשימה תשתנה מעצמה... מידי פעם עם הנשיפה, כשהאוויר יוצא תלחצי בעדינות רבה את "נקודת הרגיעה" שמצאת בכך ידך. עם השאיפה, כשהאוויר נכנס תרפי מהלחיצה בהדרגה. תחזרי על התרגיל הזה כמה שנעים לך ובמידה ותרגיל זה משרה עלייך רוגע, חזרי עליו כמה שתחפצי. תרגיל שני - ציינת כי את עוצרת את נשימתך וחורקת שינייך. תנסי באמצעות פיהוק לשחרר את הלסתות ולאפשר לאוויר להיכנס אל הריאות באופן הבא: נסי לפתוח את הפה מעט ולאפשר ללסת התחתונה לשקוע מטה כך שתוכלי להרגיש את הכובד שלה. נסי לתאר את הלסת התחתונה כבדה. תאפשרי לאוויר להיכנס ונסי לפהק. סביר שלאחר תרגול של כדקה הפיהוקים יגיעו מעצמם, ואולי תתחילי לדמוע במידה מסויימת. אל תעצרי את הפיהוקים והדמעות אם זולגות. תמשיכי בכך כל עוד זה נעים ומשחרר. מקווה שתרגילים אלה יעזרו כמה שאפשר, במידה ויהיו שאלות אשמח לענות. שתהיה שבת שקטה, וימים רגועים גם אחריה. אודליה לשם הגילוי הנאות - טכניקת "שינה ערבה" במקור - Sounder Sleep System, הינה מבוססת על שיטת פלדנקרייז ועל שיטות נוספות.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות