שיטת שלהב ושיטת ורדי

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

10/12/2008 | 13:38 | מאת: עופרה

מעיון באתרים של שתי השיטות התרשמתי שהן מאד דומות. מה הם בכל זאת ההבדלים ? ואיך לדעת באיזו מהן לבחור ? תודה עופרה

שלום עופרה, תודה על השאלה שלך. גם אודליה וגם אני מורות לשיטת פלדנקרייז ומוסמכות בשיטת שלהב ולכן נוכל לענות רק בקשר לשיטה זאת. כפי שאת כותבת, קראת בשני האתרים והמסכנה שלך היא שהשיטות דומות. את מוזמנת לקרוא את הכתבה שהתפרסמה במגזין הורים וילדים, גליון 82, נובמבר 1994, עמ' 59 הנה קישור לכתבה מהאתר של ד"ר שלהב: http://www.feldenkrais-shelhav.com/files/pictures/12107708421096.jpg בנוסף לכך, חוה שלהב היתה בין 13 התלמידים הראשונים של משה פלדנקרייז בשנים שבהן פיתח את התאוריה שלו. במשך למעלה מ-40 שנות עבודתה עם אנשים הבחינה חוה שלהב כי חלק מהקשיים התנועתיים והתפקודיים אצל חלק מהמבוגרים נובעים מכך שלא חוו או מיצו דיין את אבני הדרך ההתפתחותיות. כך שאני מניחה שההבדל הראשון בין השיטות הוא = איזו שיטה יצאה לאור קודם. יחד עם זאת כותבת שירלי ורדי על עצמה באתר שלה: ..."בנוסף ....רכשתי השכלה... 4 שנים לימודי "פלדנקרייז"... כך שאת בוודאי מבינה ששיטת פלדנקרייז עומדת גם בבסיס שיטת ורדי. באיזו שיטה לבחור? - בזו שתתאים לך ולילדך יותר. אם תרצי להרחיב ולשאול באופן ספציפי בקשר לילדך או את מעוניינת בהפניה למורה/מדריך באזור מגורייך - בשמחה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות