כמה שאלות על השיטה וקבוצות באסף הרופא

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

20/09/2008 | 13:14 | מאת: לילך

בוקר טוב ושבת שלום יש לי כמה שאלות 1. מה הייחוד של שיטת שלהב ופלנדקרייז? 2. במה נבדלת שיטה זו מטיפולי פיזיותרפיה? 3. האם הקבוצות לתינוקות באסף הרופא מיועדות לכלל התינוקות או לתינוקות עם איחור התפתחותי? 4. האם הקבוצות באסף הרופא במסגרת שירם- זה נקרא טיפול ברפואה משלימה שאני יכולה לקבל עליו החזר? תודה

שלום לילך ותודה על השאלות שלך :-) אשמח לענות עליהן אחת אחת. * ייחודה של שיטת פלדנקרייז נובע מהיותה שיטת לימוד תנועה. כל אדם לומד בקצב שלו וביכולת שלו. ד"ר משה פלדנקרייז חיפש דרכים לנוע בקלות וללא כאב על מנת להתגבר על בעייה שנוצרה אצלו בברך. הוא השתמש בידיעותיו בתחום ההנדסה והפיסיקה, באנטומיה וברפואה ובדרך של התבוננות בתינוקות מתפתחים על מנת לפתח את הדרך והאפשרות להשתמש ב"הנדסה של השלד והגוף" על מנת לנוע באופן קל, נוח ונעים. * ד"ר חוה שלהב - אחת מ-"13 המופלאים", קבוצה נבחרת של אנשים אשר במשך 4 שנים למדו וחוו יום יום ממשה פלדנקרייז את דרך עבודתו, הגיעה לאחר שנות עבודה רבות למסקנה כי תופעות אי נוחות בתנועה וקשיים רבים אצל מבוגרים רבים נובעים מהעובדה שכילדים לא חוו את מגוון התנועה האפשרי. פרטים נוספים ואת דבריה של חוה על השיטה שפיתחה תוכלי לקרוא באתר שלה: http://www.feldenkrais-shelhav.com/content.php?id=6 * ייחודה של שיטת פלדנקרייז הוא ביכולת העבודה עם "מידת האפשר". אנו מנחים את התלמידים שלנו לעבוד בתחום הנוח, הנעים, האפשרי, לא לעבוד בכאב, לא לעבוד במצב של עצירת נשימה, לעבוד באופן שבו נוכל לחזור תמיד לתנועה ולתנוחה הקודמת, למצוא איך אני יכול לעבוד בתנועה עם הגוף שלי, למרות המגבלה. אנו מלמדים את האנשים לשים לב ליכולתם האישית. * עד כמה שאני יודעת, בקבוצות שמתקיימות ב"אסף הרופא" מקבלים ומטפלים בכל תינוק. * תצטרכי לברר עם שיר"ם. * ברוב מרפאות כללית משלימה מתקיימים שיעורי פלדנקרייז אישיים. (חלק מהמורים הם גם בעלי הכשרה של שיטת שלהב) ניתן לבוא לשם במסגרת "כללית משלימה" ולקבל טיפולים בהנחה על פי הסדרי הקופה. ברכות ואיחולי שנה טובה לך וליקירייך אילה טייכמן

26/09/2008 | 10:20 | מאת: לילך

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות